Foietaj cu pere si stafide

de Rocsi in Dulciuri, 4 Oct 2013 | 1463 vizualizari

 

Sunt o mare fana a deserturilor cu aluat foietaj si cum nu facusem de mult timp nimic cu foietaj parca as fi mancat. Era zi de post, m-am uitat ce ingrediente am prin bucatarie si asa am ajus la acest desert rapid, aromat si foarte bun!

 

INGREDIENTE

  • 350 gr aluat foietaj
  • 3 pere mari si mai coapte
  • 2 linguri stafide
  • 1 lingurita cu varf amidon
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 1 lingura miere
Portii: 9
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foietaj cu pere si stafide:

Scoatem foietajul la dezghetat cu cateva ore inainte sa il pregatim. Spalam perele, le curatam de coaja si le taiem cubulete. Le punem intr-un ceaunel, le stropin cu zeama de lamaie, adaugam zaharul si le punem la foc mic. Amestecam usor pana se topeste zaharul, apoi adaugam amidonul desfacut in putina apa. Invartim repede sa nu faca cocoloase si lasam sa dea cateva clocote pana se ingroasa ca o budinca. Tragem de pe foc cand sunt gata, incorporam stafidele, coaja rasa de lamaie, zaharul vanilat si lasam sa se racoreasca.


Presaram masa de lucru cu faina si mai intindem putin aluatul. Il taiem in 3 pe lungime, apoi iarasi in 3 pe latime ca sa obtinem 9 patrate potrivit de mari. Pe fiecare patrat punem cate o lingura de umplutura, mai pe marginea patratelor, apoi cu celalat capat venim deasupra.


Presam cu o furculita marginile pentru a nu iesi perele si vom obtine niste pernute. Ungem o tava cu margarina, o tapetam cu hartie de copt si asezam foietajele umplute. Mierea o dizolvam cu o lingura de apa, apoi cu un peson ungem pernutele.


Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana se rumenesc frumos. Le scoatem cand sunt gata din cuptor si le lasam sa se racoreasca.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Foietaj cu pere si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

Rocsi 1

06.10.2013, 13:07

Lia multumesc

diana_k 1

07.10.2013, 10:10

Rocsi 1

07.10.2013, 10:39

Diana

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogosi cu scortisoara

ieri la 20:31

Mini tarte cu crema de vanilie si fructe

ieri la 20:30

Linte cu carnati cabanos

de Ina 7

ieri la 20:25

Placinta cu branza dulce

ieri la 20:23

RETETA RECOMANDATA
Desert tarta cu mac si pere