Prajitura cu sirop de lamaie

de RuxyRux in Prajituri, 10 Mai 2014 | 1941 vizualizari

 

Foaaaaaaaaaaarte delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • 245 gr faina
  • 100 gr unt
  • 2 oua
  • coaja de la o lamaie mare razuita
  • 200 gr zahar pudra
  • un praf de sare
  • 1 lingurita si jumatate de praf de copt
  • 125 ml lapte
  • Sirop:
  • 100 ml zeama de lamaie
  • 90 gr zahar pudra
  • vanilie
  • Decor:
  • zahar pudra vanilat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu sirop de lamaie:

Topim untul si-l dam deoparte sa se raceasca.


Mixam ouale intregi 1 minut, apoi impreuna cu untul topit si racit inca 1 minut. Adaugam zaharul pudra si coaja de lamaie si mai mixam 1 minut.


Urmeaza sa punem faina in ploaie impreuna cu praful de copt si cel de sare. Compozitia va incepe sa se ingroase si o vom subtia la final cu laptele.


Amestecam bine sa se omogenizeze si pregatim forma.


Forma o vom unge foarte bine cu unt. Punem aluatul si coacem prajitura pana trece testul cu scobitoarea, la 180 de grade. La mine a stat in cuptorul setat pe programul de patiserie in jur de 40 de minute.


Scoatem forma de la cuptor o punem pe un gratar si ne ocupam de sirop.


Zeama de lamaie se pune pe foc intr-un ibric impreuna cu zaharul pudra si vanilia si se da un clocot.


Siropul se va turna imediat fierbinte peste prajitura in doua etape pentru a-l poata absorbi complet.


Vom lasa prajitura sa se raceasca si apoi o vom pudra si felia.


Este foarte, foarte delicioasa si o recomand cu drag!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu sirop de lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

RuxyRux 1

12.05.2014, 17:02

Laurici, multumesc scumpo!

anca_rm 1

13.05.2014, 12:32

RuxyRux 1

13.05.2014, 23:19

Multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chec parfumat cu lamaie si unt