Prăjitură cu struguri și cacao

de Panacris in Prajituri, 30 Aug 2013 | 3610 vizualizari

 

La noi ceva bun, musai să aibă multă cacao;) Zis și făcut, mulțumesc Adasev12 pentru inspirație;)

 

INGREDIENTE

  • ouă 8 bucăți,
  • zahăr tos 24 de linguri,
  • ulei de rapiță 24 de linguri,
  • lapte grăsime 1,5 % 24 de linguri,
  • zahăr vanilinat 1 plic,
  • praf de copt 1 plic,
  • coajă de lămâie confiată 1 linguriță,
  • făină albă de grâu cca. 350 deg, pentru a se obține un aluat mai consistent decât cel pentru chec,
  • cacao 100 g,
  • struguri albi de masă 2-3 ciorchine,

Pentru glazură:

  • cacao 3-4 linguri,
  • zahăr tos 2-3 linguri,
  • tortenguss (gelatină pentru tarte) transparentă 1 plic,
  • apă rece 200 ml.
Portii: 14
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu struguri și cacao:

Ouăle se bat energic cu zahărul, uleiul, laptele, zahărul vanilinat până ce se omogenizează și se obșine o cremă consistentă. Apoi se adaugă făina amestecată cu praful de copt și praful de cacao, amestecându-se uțor până se încorporează toate ingredientele. Compoziția obținută se toarnă într-o tavă tapetată cu foaie de pregament, apoi se așează boabele de struguri după dorința fiecăruia.

Prăjitura se pune la copt, în cuptorul preîncins la cca. 200 grade primele 15 minute, apoi se scade temperatura la 180 de grade și se lasă cca. 45 de minute la copt. După ce prăjitura a trecut testul scobitorii se scoate, se lasă la răcit. Îmtre timp se prepară glazura conform indicațiilor de pe ambalaj, și anume praful de gelatină se dizolvă în cca. 200 ml de apă rece, împreună cu 2-3 linguri de zahăr tos și se dă lafiert la foc mediu, cca. 5 minute, când clocotește se dă deoparte se adaugă praful de cacao, apoi se dă din  nou la foc cca. 2 minute, apoi se lasă la răcit cca. 5 minute. Se toarnă glazura călduță peste prăjitura rece.

Prajitura se lasă peste noapte la rece, se porționează a doua zi.

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu struguri și cacao" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

diaconta 1

01.09.2013, 16:25

cred ca-i foarte buna

Panacris 1

01.09.2013, 16:42

Dia, a fost! Tocmai s-a terminat

Micutza Luana 1

03.09.2013, 18:09

yamiiii

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Muschiulet de porc savuros cu rosii cherry si mozzarella gratinata

de Rocsi 9

ieri la 20:56

Salata traditionala greceasca cea mai simpla reteta

ieri la 19:20

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura din albusuri cu cacao si stafide