Prajitura Aurora

de Ancutsa in Prajituri, 3 Iun 2016 | 3606 vizualizari

 

Pentru ca imi plac luminile aurorei boreale, m-am gandit sa fac o prajitura cu foi in culorile aurorei. Astfel, prajitura mea are trei foi (una alba, una verde si una roz) si 2 creme: vanilie si ciocolata. Puteti colora cremele si aluaturile dupa gust si imaginatie :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi:
  • 5 oua;
  • 5 linguri de zahar;
  • 1 lingura zahar vanilat;
  • 1 lingura praf de copt;
  • 5 linguri de faina;
  • 5 linguri ulei;
  • 1 varf de lingurita de sare;
  • Coloranti alimentari: verde si rosu.
  • Pentru cremele:
  • Jumatate de plic crema vanilie Dr. Oetker;
  • Jumatate de plic crema ciocolata, trufe si rom Dr. Oetker;
  • Cate 125 ml lapte pentru fiecare crema;
  • Cate 1 lingura de zahar pentru fiecare crema.
  • Pentru glazura:
  • 100 g ciocolata neagra;
  • 50 ml lapte
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Aurora:

Blatul:

Se preincalzeste cuptorul.

Se separa ouale. Se amesteca albusurile si 1 varf de lingurita de sare cu mixerul, pana obtinem o spuma consistenta, nu bezea.

Apoi se mixeaza si galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat si se toarna peste spuma de albusuri. Se amesteca, se toarna incet si uleiul, se adauga si faina cu praful de copt si se omogenizeaza.

Se imparte compozitia in trei castroane: primul ramane alb, in al doilea adaugam cateva picaturi de colorant rosu, iar in cel de-al treilea adaugam colorant verde.

Daca nu doriti sa folosit coloranti si aveti o optiune mai buna, cu atat mai bine. Puteti folosi zeama de dulceata, insa trebuie sa tineti cont ca se comporta diferit: cea de la visine, de exemplu, face ca aluatul sa devina gri, nu rosu. Insa puteti experimenta.

 

Se toarna compozita pentru primul aluat intr-o tava, pe foaie de copt, se intinde bine astfel incat sa obtinem o foaie subire si se da la cuptorul incins pentru 10-15 minute, la foc mediu. Eu am folosit o tava de 26x20, iar foile au iesit subtiri.

Coacem pe rand fiecare aluat si le lasam la racit.

 

Cremele:

Preparam crema de vanilie: intr-un vas se amesteca jumatate de plic de vanilie Dr.Oetker cu 125 ml lapte si 1 lingura de lapte pana se obtine o crema consistenta. Se procedeaza la fel si pentru crema de ciocolata. Dupa ce ati preparat cremele, dati deoparte cateva linguri din fiecare crema pentru a orna prajitura.

 

Glazura:

Se incalzeste laptele pe foc, dar cu grija, caci nu trebuie sa fiarba. El trebuie doar incalzit. Apoi se toarna in vasul in care am rupt ciocolata bucatele mici. Amestecam sa se omogenizeze. Vom obtine o glazura lichida. O puteti prepara dupa gust, folosind mai mult sau mai putin lapte.

 

Se asambleaza astfel: ca baza am folosit blatul alb, am adaugat crema de ciocolata, blatul verde, crema de vanilie si apoi blatul roz.

Se toarna glazura de ciocolata peste prajitura, apoi se da la frigider macar 30 de minute sa se inchege glazura.

 

Acum se decoreaza cu flori din crema ramasa si se poate servi.

Pofta Buna!

 Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:  http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2015/03/prajitura-aurora.html

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Aurora" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (2)

-Licurici- 1

07.06.2016, 11:16

Arata bine prajitura si cred ca e tare gustoasa!

Ancutsa 1

07.06.2016, 19:19

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

ieri la 19:58

Reteta simpla de briose pufoase cu cacao

de laura_n 7

ieri la 16:39

Prajitura cu foi si gem de prune, o reteta gustoasa si buna

de laura_n 7

ieri la 16:17

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura insiropata de gris