Prăjitură cu struguri și cacao

de Panacris in Prajituri, 30 Aug 2013 | 1324 vizualizari

 

La noi ceva bun, musai să aibă multă cacao;) Zis și făcut, mulțumesc Adasev12 pentru inspirație;)

 

INGREDIENTE

  • ouă 8 bucăți,
  • zahăr tos 24 de linguri,
  • ulei de rapiță 24 de linguri,
  • lapte grăsime 1,5 % 24 de linguri,
  • zahăr vanilinat 1 plic,
  • praf de copt 1 plic,
  • coajă de lămâie confiată 1 linguriță,
  • făină albă de grâu cca. 350 deg, pentru a se obține un aluat mai consistent decât cel pentru chec,
  • cacao 100 g,
  • struguri albi de masă 2-3 ciorchine,

Pentru glazură:

  • cacao 3-4 linguri,
  • zahăr tos 2-3 linguri,
  • tortenguss (gelatină pentru tarte) transparentă 1 plic,
  • apă rece 200 ml.
Portii: 14
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu struguri și cacao:

Ouăle se bat energic cu zahărul, uleiul, laptele, zahărul vanilinat până ce se omogenizează și se obșine o cremă consistentă. Apoi se adaugă făina amestecată cu praful de copt și praful de cacao, amestecându-se uțor până se încorporează toate ingredientele. Compoziția obținută se toarnă într-o tavă tapetată cu foaie de pregament, apoi se așează boabele de struguri după dorința fiecăruia.


Prăjitura se pune la copt, în cuptorul preîncins la cca. 200 grade primele 15 minute, apoi se scade temperatura la 180 de grade și se lasă cca. 45 de minute la copt. După ce prăjitura a trecut testul scobitorii se scoate, se lasă la răcit. Îmtre timp se prepară glazura conform indicațiilor de pe ambalaj, și anume praful de gelatină se dizolvă în cca. 200 ml de apă rece, împreună cu 2-3 linguri de zahăr tos și se dă lafiert la foc mediu, cca. 5 minute, când clocotește se dă deoparte se adaugă praful de cacao, apoi se dă din nou la foc cca. 2 minute, apoi se lasă la răcit cca. 5 minute. Se toarnă glazura călduță peste prăjitura rece.


Prajitura se lasă peste noapte la rece, se porționează a doua zi.


Spor și poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu struguri și cacao" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

diaconta 1

01.09.2013, 16:25

cred ca-i foarte buna

Panacris 1

01.09.2013, 16:42

Dia, a fost! Tocmai s-a terminat

Micutza Luana 1

03.09.2013, 18:09

yamiiii

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu branzeturi grecesti
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Black Friday Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu cacao si nuca