Prajitura cu urda si visine

de cristina1985 in Prajituri, 12 Oct 2014 | 2522 vizualizari

 

Se poate face si cu branza de vaci.Zaharul se masoara intr-o cana de baut apa(250ml).Prajitura se face intr-o tava de 24/24 cm sau 20/30 cm.

 

INGREDIENTE

  • 700gr visine
  • 2 lg gris
  • 500 gr urda sau branza de vaci
  • 3 oua
  • 120 gr unt
  • 3/4 cana zahar
  • 2 cani faina
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • 1 plic praf de copt
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 cana lapte
  • 1/2 cana smantana
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu urda si visine:

Visinele se spala si li se scot samburii.

Untul moale il amestecam cu zaharul pana devine spumos.Adaugam ouale pe rand si urda maruntita.Amestecam bine.

Separat amestecam faina cu praful de copt si sarea. Punem jumatate din ingredientele uscate peste compozitia de oua si urda  si mixam usor.Adaugam smantana si jumatate din lapte.La final adaugam restul de faina si lapte si amestecam. Se adauga esenta de vanilie si visinele tavalite prin gris.

Aluatul cu visinele se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pentru 45-50 minute.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu urda si visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu urda si visine-0
Prajitura cu urda si visine-1
Prajitura cu urda si visine-2
Prajitura cu urda si visine-3

COMENTARII (6)

Bya Ralu

Bya Ralu 1

12.10.2014, 20:18

MotanLaOale

MotanLaOale 1

12.10.2014, 20:24

babi5

babi5 1

14.10.2014, 15:02

Nu poate fi decit buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!