Prajitura cu vanilie

de Dea_Dea in Prajituri, 26 Feb 2014 | 8709 vizualizari

 

Foarte buna, doar atat zic :)

 

INGREDIENTE

BLAT

  • 4 oua
  • un praf de sare
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri zahar
  • 1 linguri cacao
  • 3 linguri faina
  • un plic praf de copt

CREMA

  • 625 ml lapte
  • 6 linguri zahar
  • esenta de vanilie
  • 6 linguri amidon
  • 300 ml frisca
  • SIROP:
  • 200 ml apa
  • 2 linguri zahar
  • esenta de vanilie

GLAZURA:

  • 150 gr ciocolata
  • 75 ml frisca lichida

DECOR

  • 200 ml frisca lichida batuta.
  • ciocolata rasa
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu vanilie:

Albusurile se bat spuma cu praful de sare, se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase.In continuare se adauga galbenusurile frecate cu ulei , apoi faina cu praful de copt , iar la final cacaoa.Se pune in tava unsa sau cu hartie de copt (28 cm), se da la cuptor 30 -40 min. Se scoate si se lasa la racit pe gratar.


Crema: 500 ml lapte , cu zaharul si esenta de vanilie se pun pe foc. Cu laptele ramas(125 ml) dizolvam amidonul intr-un castron. Cand laptele de pe foc incepe sa clocoteasca , turnam amidonul si amestecam continuu sa nu faca cocoloase.Se lasa la racit , iar cand este rece batem frisca si o incorporam in crema.


Sirop: Eu l-am facut simplu , se pune apa intr-un castron si zaharul, se amesteca pana se dizolva zaharul si se adauga esenta de vanilie.


Glazura:Ciocolata se rupe bucati, se pune frisca lichida, se pun pe abur sau pe foc mic pana se omogenizeaza si se lasa la racorit.


ASAMBLARE: Se taie blatul in 2 se insiropeaza o parte, se pune crema,cealalta parte de blat insiropata, iarasi crema, glazura de ciocolata , iar deasupra decoram cu frisca batuta si ciocolata rasa.

 

TIPS-URI

1

Se poate sa fie doar glazurata peste crema alba.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Teo 1

26.02.2014, 20:39

Foarte gustoasa crema de amidon in amestec cu frisca!imi place!

Dea_Dea 1

27.02.2014, 09:22

Multumesc

Satisfyyourcravings 1

27.02.2014, 15:18

Ce pufosenie!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de zmeura si vanilie