Desert prajitura cu blat din cocos si crema de vanilie

de dantes in Prajituri, 15 Mai 2022 | 5080 vizualizari

 

Pentru cei carora le place cocosul o prajitura delicioasa

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat
  • 300 gr nuca de cocos deshidratata
  • 300 gr zahar
  • 6 buc albus de ou
  • 1 praf de sare
  • Pentru crema de vanilie
  • 300 ml lapte
  • 350 ml frisca
  • 6 buc galbenus de ou
  • 200 gr zahar
  • 50 gr amidon alimentar
  • 2 ml esenta de vanilie
  • 1 praf de sare
  • Stratul de ciocolata
  • 200 gr ciocolata
  • 75 ml frisca lichida
  • Decorare
  • 30 gr ciocolata
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu blat din cocos si crema de vanilie:

Pentru blat, batem albusurile spuma cu un praf de sare si zaharul, pana obtinem o spuma tare. Se adauga nuca de cocos rasa si se incorporeaza in spuma cu ajutorul unei spatule.

Tapetam tava cu hartie de copt si turnam compozitia pentru blat. O nivelam si introducem tava in cuptorul incalzit la 170°C, circa 25 minute, pana devine maronie deasupra.

Dupa ce s-a racit, scoatem cu grija blatul din tava, indepartam hartia si il asezam din nou in tava, tot pe hartie de copt.

Pentru stratul de ciocolata, punem ciocolata si frisca pe baie de abur pana se omogenizeaza, dupa care o turnam imediat peste blat, nivelam si dam tava la rece.

Cat timp se raceste stratul de ciocolata, preparam crema de vanilie: galbenusurile le amestecam cu zaharul, amidonul si 100 ml de lapte rece. Punem restul de lapte la fiert si cand a dat in fiert, turnam peste amestecul de galbenusuri si fierbem in continuare, amestecand pana se ingroase. Lasam la racit, timp in care batem frisca.

Crema racita o mixam cu mixerul si adaugam cate o lingura din frisca batuta, pana o incorporam pe toata si adaugam esenta de vanilie.

Intindem crema peste stratul de ciocolata si o decoram cu ciocolata rasa. Lasam tava la rece inainte de a o taia cu ajutorul unui cutit trecut prin apa calda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu blat din cocos si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Mozaic