Prajitura Tigru

de adela1981 in Prajituri, 6 Oct 2012 | 4489 vizualizari

 

Reteta am luat-o de aici http://liligospodini.blogspot.ro/2012/08/prajitura-tigru.html#
si am facut unele modificari retetei. Multumesc Lili!!!

 

INGREDIENTE

Blatul 1:

  • 7 albusuri
  • 4 linguri apa
  • 150 gr zahar
  • 7 linguri cu faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingura cacao

Blatul 2:

  • 7 galbenusuri
  • 100 gr zahar pudra
  • 2 linguri de ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • 130 gr faina

Crema:

  • 1/2 kg piersici
  • 500 ml apa
  • 150 gr zahar
  • 1 budinca vanilie Dr Oetker
  • 1 plic gelatina Dr Oetker
  • 125 gr unt
  • 100 gr mouse de ciocolata / crema de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Tigru:

In primul rand incalziti cuptorul. Apoi, ne ocupam de budinca de piersici, spalam piersicile si scoatem samburii ( se taie in doua ). Se pune la fiert apa cu zaharul ( se pastreaza 2 linguri ) si cand da in clocot, adaugam jumatatile de piersici. Se lasa vreo 10 min la foc incet, pana atunci amestecam praful de budinca cu zaharul si 3-4 linguri de apa. Se scot piersicile si se pun la racit. Praful de budinca dizolvata se adauga la siropul de piersici si se lasa pana ce se ingroasa. Adaugam untul si amestecam pana ce se topeste. Se acopera cu o folie alimentara si se lasa la racit. Dupa ce sa racotit putin se hidrateaza gelatina si se adauga la crema se amesteca foarte bine.


Pentru primul blat, batem albusurile cu cele patru linguri de apa si adaugam zaharul treptat, se bate pana ce devine tare ca o bezea. Adaugam faina cu praful de copt si amestecam usor pana ce incorporam toata faina.


Pentru blatul doi, se mixeaza galbenusurile cu zaharul pudra pana ce isi dubleaza volumul. Adaugam uleiul si mixam cateva secunde, apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt. Pregatim o tava si asezam o hartie de copt. Se pun gramajoare cu o lingura, din primul blat, se lasa loc intre gramajoare si se presara cacao. Apoi, adaugam gramajoare din blatul doi. Se introduce in cuptorul incalzit si coacem cca 30 minute pana ce devine usor maroniu deasupra.


Blatul copt se lasa la racit , dupa aceea se taie in doua. Piersicile se taie in bucatele, se aseaza deasupra blatului apoi se toarna crema,. Deasupra cremei am pus mici gramajoare de mouse de ciocolata ( a mai ramas de la un alt tort, se poate renunta sau folosi alta crema de ciocolata) Se aseaza cel de-al 2 blat , se apasa usor sa se aseze crema si se da la rece. Dupa racire se portioneaza si se serveste cu mare pofta!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Tigru" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Rocsi 1

07.10.2012, 14:40

Delicioasa

Lau 1

07.10.2012, 14:51

buna

gaby_gabytza 1

07.10.2012, 22:53

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Rocsi

5498 puncte

Panacris

4570 puncte

mirela0911

2459 puncte

 Adi

2000 puncte

mihaelar63

1874 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pide cu branza si spanac
  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu miere de albine