Mini amandine

de Constelatialeu in Prajituri, 8 Mar 2014 | 7535 vizualizari

 

Pentru ca este o zi deosebita,ziua noastra ,a tuturor femeilor,m-am gandit ca ar da bine niste mini amandine.Mini ,ca sa ne ajunga si sa nu ne ingrasam.....
La multi ani ! Sa fim iubite,stimate si pretuite.

 

INGREDIENTE

Blat

  • 6 oua
  • 150 g zahar
  • 30 ml apa
  • 30 ml ulei
  • 20 g cacao
  • 8 linguri faina

Sirop

  • 400 ml apa
  • 100 g zahar
  • 2 plicuri capuccino ciocolata
  • 1 fiola esenta rom

Crema

  • 3 galbenusuri
  • 150 g zahar pudra
  • 400 g unt ,65% grasime
  • 3 linguri cacao

Glazura

  • 1 borcan 400 g serbet afine
Portii: 60
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini amandine:

Blat:

Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare,apoi adaugam zaharul si continuam sa batem pana obtinem o bezea tare.Adaugam apa si continuam sa mixam.Separat galbenusurile impreuna cu uleiul le mixam pana isi dubleaza volumul,apoi le incorporam in albusuri.Faina si cacaoa le amestecam si incorporam in compozitia de mai sus cu miscari de jos in sus,pana se omogenizeaza bine.Tapetam cu hartie de copt o tava 35/25 cm,turnam compozitia in tava,o nivelam si dam tava la cuptorul preincalzit,este gata cand trece testul scobitorii.Se lasa la racit si apoi se taie in doua.Eu mai intai am taiat pe jumatate blatul si apoi l-am sectionat ca sa pot manevra mai usor.

Sirop:

Apa cu zahaul sa dea in clocot,se adauga capuccino si la final esenta de rom.Se lasa la racit

Crema:

Untul impreuna cu zaharul farin se amesteca pana devine o crema spumoasa.Se adauga galbenusurile si la final cacaoa.

Glazura : Ca sa putem manevra serbetul,asezam borcanul intr-un ibric cu apa si il punem pe foc pana incepe sa curga serbetul.

Asamblare:

Se aseaza pe o tava prima foaie de blat se siropeaza,apoi se aseaza crema peste el ( oprim putina crema pentru ornat),apoi asezam cealalta foaie de blat,deasemenea insiropata.Portionam in bucatele mici ,60 mi-au iesit,Apoi le glazuram cu serbetul incalzit.Dupa ce s-a racit serbetul ornam cu crema fiecare mini amandina.

TIPS-URI

1

daca nu suportati galbenusurile crude in crema ,puteti sa le puneti pe baie de abur,impreuna cu cacaoa si o lingurita de lapte,pana se ingroasa si apoi le incorporati in unt

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini amandine" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de sarmalute de post, cu ciuperci si pasat

de vasimur 4

pe 27.11 la 15:15

Reteta de fursecuri cu unt si gem de caise

pe 27.11 la 12:45

Reteta de prajitura de post cu mere

de Caty 2

pe 27.11 la 12:23

Reteta de biban proaspat, cu ardei la cuptor

pe 21.11 la 20:20

TOP
utilizatori

Rocsi

2547 puncte

Caty

1370 puncte

Panacris

1300 puncte

vasimur

1195 puncte

Constelatialeu

1156 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Nopti libaneze-“Layali libnan”