Prajitura cu visine

de mirela0911 in Prajituri, 23 Iun 2011 | 5551 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 120 ml ulei
  • 250g zahar
  • 250g faina
  • un varf de lgt sare
  • 1 lgt praf de copt
  • 1 lg zeama de lamaie
  • 1 plic zahar vanilat
  • 500 g visne (am pus si cateva cirese)
  • 3-4 lg pesmet
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu visine:

Se pregatesc fructele. Se spala bine visinele, se scot samburii, se lasa sa se scurga de zeama dupa care se amesteca cu pesmetul. Se lasa deoparte.

Albusurile se bat spuma tare, se adauga zaharul, zaharul vanilat si zeama de lamaie si se bat in continuare pana cand se intaresc din nou. Se pun galbenusurile si uleiul si se amesteca usor de cateva ori prin rasturnare dupa care se pune faina amestecata cu praful de copt si sarea. Se amesteca din nou doar prin rasturnare de cateva ori, dupa care se toarna compozitita intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se niveleaza apoi se presara visinele. Se da la cuptorul preincalzit pt 45-50 minute (depinde de cuptor) sau pana se coace frumos (se face testul cu scobitoarea). 

Dupa ce am scos tava din cuptor, pt ca mi s-a parut cam palida la fata, am luat din oala cu visine (care fierbea pt dulceata) in jur de 150-200 ml zeama care au lasat-o visinele si am turnat-o peste prajitura fierbinte. 

Nu prea am avut rabdare sa o las sa se raceasca si am furat un colt sa vad cum e. Delicioaaaaaasa!!!

TIPS-URI

1

Se pot folosi si alte fructe: cirese, caise etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu visine" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Bomboane de ciocolata cu visine