Prajitura cu visine

de Sim0na in Prajituri, 27 Mar 2012 | 6734 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g visine
  • 6 oua
  • 300 g zahar
  • 300 g faina
  • 4 linguri apa fierbinte
  • 4 linguri ulei
  • 1 plic praf de copt
  • esenta de vanilie
  • zahar pudra
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu visine:

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile le-am batut bine adaugand treptat zaharul, apoi apa fierbinte. Cand zaharul este aproape topit, am adaugat galbenusurile unul cate unul.

Apoi am pus uleiul, mixand continuu. Faina am amestecat-o cu praful de copt, apoi am incorporat-o in compozitia de oua amestecand cu o lingura de lemn de jos in sus. La final am pus si esenta de vanilie.

Compozitia am pus-o intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt. Visinele care au stat in prealabil la scurs intr-o strecuratoare, le-am amestecat cu o lingura de faina, apoi le-am pus deasupra compozitiei din tava.
Am dat tava la cuptor, la 170 grade, timp de 40 minute.

La final am pudrat prajitura si cand s-a mai racit am taiat-o bucati potrivite.

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

Sim0na 1

29.03.2012, 15:18

Multumesc!

Ramona_H 1

01.04.2012, 21:09

Am facut-o aseara si a avut mare succes. A crescut foarte bine si e tare pufoasa :*

Rux 1

01.04.2012, 21:13

Deliciu!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec After Eight
  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

  • 26

    D

  • 27

    L