Prajitura cu visine

de Valclaudia in Prajituri, 15 Iun 2013 | 5755 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 300 gr zahar
  • 1 pliculet praf de copt stins intro lingurita de otet
  • 6 linguri apa minerala
  • 12 linguri de faina proaspat cernuta
  • 2 linguri cacao proaspat cernuta
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 1 borcan de visine
  • 2 linguri de gris
  • 200 ml frisca vegetala
  • 1 ciocolata menaj (100 gr) pentru crema
  • 1 ciocolata alba (100 gr) maruntita, pentru decor
  • 3 linguri de lapte + 50 gr. ciocolata neagra + 3 linguri finetti pentru glazura
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu visine:

Separam albusurile de galbenusuri, cantitatea de zahar o impartim in doua. Batem spuma albusurile cu 150 gr zahar. Galbenusurile le mixam cu restul de zahar pana isi dubleaza volumul. Adaugam coaja de lamaie, apoi praful de copt stins intr-o lingurita de otet. Pe rand, adaugam apa minerala, apoi incorporam faina, praful de cacao si spuma de albusuri.

Tapetam o tava cu faina, dupa ce in prealabil am uns-o cu ulei, turnam aluatul in tava, presaram grisul si impartim visinele pe toata suprafata prajiturii.

Coacem prajitura la temperatura moderata, cca 30-35min, testam cu scobitoarea daca blatul s-a copt si scoatem tava din cuptor sa se raceasca blatul.

Incalzim frisca la foc mic, topim in ea 100 gr. ciocolata menaj si lasam sa se raceasca complet (inclusiv jumatate de ora la frigider). Mixam crema pana cand devine spumoasa, o intindem in strat subtire peste prajitura.

Taiem ciocolata alba bucatele, o asezam peste crema.

Preparam glazura incalzind cele 3 linguri de lapte (la foc foarte redus), adaugam 50 gr.ciocolata neagra si 3 linguri de finetti.

Decoram prajitura, lasam sa se raceaca si servim.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu visine" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cheesecake la rece