Prajitura cu visine

de Valclaudia in Prajituri, 15 Iun 2013 | 3109 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 300 gr zahar
  • 1 pliculet praf de copt stins intro lingurita de otet
  • 6 linguri apa minerala
  • 12 linguri de faina proaspat cernuta
  • 2 linguri cacao proaspat cernuta
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 1 borcan de visine
  • 2 linguri de gris
  • 200 ml frisca vegetala
  • 1 ciocolata menaj (100 gr) pentru crema
  • 1 ciocolata alba (100 gr) maruntita, pentru decor
  • 3 linguri de lapte + 50 gr. ciocolata neagra + 3 linguri finetti pentru glazura
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu visine:

Separam albusurile de galbenusuri, cantitatea de zahar o impartim in doua. Batem spuma albusurile cu 150 gr zahar. Galbenusurile le mixam cu restul de zahar pana isi dubleaza volumul. Adaugam coaja de lamaie, apoi praful de copt stins intr-o lingurita de otet. Pe rand, adaugam apa minerala, apoi incorporam faina, praful de cacao si spuma de albusuri.


Tapetam o tava cu faina, dupa ce in prealabil am uns-o cu ulei, turnam aluatul in tava, presaram grisul si impartim visinele pe toata suprafata prajiturii.


Coacem prajitura la temperatura moderata, cca 30-35min, testam cu scobitoarea daca blatul s-a copt si scoatem tava din cuptor sa se raceasca blatul.


Incalzim frisca la foc mic, topim in ea 100 gr. ciocolata menaj si lasam sa se raceasca complet (inclusiv jumatate de ora la frigider). Mixam crema pana cand devine spumoasa, o intindem in strat subtire peste prajitura.


Taiem ciocolata alba bucatele, o asezam peste crema.


Preparam glazura incalzind cele 3 linguri de lapte (la foc foarte redus), adaugam 50 gr.ciocolata neagra si 3 linguri de finetti.


Decoram prajitura, lasam sa se raceaca si servim.


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

mirela0911 1

16.06.2013, 13:14

buna de tot!

iri_iri 1

16.06.2013, 14:49

buna ,buna

gio 1

16.06.2013, 15:07

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de pui cu smântână și găluște de făină

de RODIMUR 4

ieri la 22:56

Prăjitură din albuşuri,cu vişine

ieri la 19:46

Aperitiv de post: Roșii umplute cu salată de vinete

de RODIMUR 4

ieri la 14:31

Gogoșari feliați în oțet

de RODIMUR 4

ieri la 12:23

RETETA RECOMANDATA
Prajitura pufoasa cu visine