Prajitura cu visine

de tammar in Prajituri, 14 Sep 2013 | 1602 vizualizari

 

Azi am pregatit o prajitura cu visine, am facut o crusta mai putin obisnuita cu dulceata si scortisoara, o combinatie un pic mai ciudata, nu doar pt gust ci si pentru aspect. Va invit sa o preparati cu mare incredere.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 200 g zahar
  • 300 g faina
  • 100 g unt
  • 2 oua
  • 1 esenta de vanilie
  • 150 ml lapte
  • 1 praf de copt
  • Umplutura:
  • 350 g visine proaspete (sau congelate)
  • 2 lingurite faina (sau amidon)
  • 1/2 lingutite scortisoara
  • Crusta:
  • 150 unt
  • 4 foite gelatina
  • 250 g visine congelate
  • 1 lingurita scortisoara
  • 30 g zahar brun
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu visine:

Scoatem samburii din visine ,apoi le pudram cu amidon si scortisoara.


Intre timp pregatim aluatul: Frecam untul cu zaharul,apoi ouale, unul cate unul, amestecam la fiecare ou pana se incorporeaza bine, adaugam esenta de vanilie, faina amestecata cu praful de copt si laptele. Vom obtine un aluat consistent pe care jumatate il vom pune intr-o tava tapetata cu foaie de copt si unsa cu unt si marginile. Punem visinile pe toata suprafata aluatului, apoi turnam cealalta jumatate a aluatului. Dam la cuptor pentru 35-40 de minute la 190 grade.


Intre timp pregatim crusta: Zeama lasata de la decongelarea visinelor o punem pe foc cu cele 60 grame de zahar brun, amestecam bine pana se dizolva zaharul, dupa care adaugam untul, amestecam cu lingurita de scortisoara , apoi o luam de pe foc si lasam se sa racoreasca putin. Adaugam foitele de gelatina rupte in apa rece, amestecam continuu pana se dizolva.


Scoatem prajitura de la cuptor, o taiem in patratele,dupa preferinta si turnam crusta deasupara si o decoram cu visinie.

 

TIPS-URI

1

cu ajutorul unei scobitori verificam deca prajitura e gata inainte de a o scoate din cuptor

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu visine" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Pro 200 Wet & Dry

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

tammar 1

16.09.2013, 19:01

ma bucur.

Patricia Iordache 1

16.09.2013, 21:45

O voi incerca si eu!

tammar 1

17.09.2013, 23:09

chiar te rog

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pui cu sunca si mozzarella
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ciocolata, visine si nuca