Prajitura cu visine

de silvi0ara in Prajituri, 24 Iun 2010 | 4862 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300g unt  
  • 300g zahar  
  • 300g faina  
  • 2 plicuri zahar vanilat  
  • ½ pac.praf de copt  
  • o priza sare  
  • 7 oua  
  • 1kg.visine
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu visine:

Mai intai curatam visinile de samburi si le lasam la scurs intr-o strecuratoare. Daca sunt prea acrisoare adaugam peste ele 2 linguri cu zahar.

Se freaca bine untul cu zaharul,vanilia si priza de sare pana devine ca o spuma.Apoi se adauga pe rand cate un galbenus si amestecam bine dupa fiecare,apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt,se omogenizeaza bine,iar la sfarsit adaugam albusurile batute spuma tare si le amestecam in coca foarte incet de jos in sus.

Se unge o tava mare de placinta cu unt,o tapetam cu hartie pergament,apoi se toarna compozitia in ea si deasupra se aseaza visinile scurse bine de suc,puse una langa alta.Se introduce tava la cuptorul preancalzit la 180gC pana este gata.Se face testul cu scobitoarea.

Cand prajitura este gata o pudram cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

ieri la 09:22

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu dulceata de visine