Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

de _Alina_ in Prajituri, 16 Mai 2013 | 3249 vizualizari

 

Azi se implineste 1 an de cand am intrat, timid ce-i drept, in aceasta comunitate cu oameni buni, frumosi, veseli si talentati care m-au primit cu bratele deschise. Toata stima si respectul pentru voi dragii mei! >:D< & :-*

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 7 oua medii
  • 4 oua mari
  • 255 g zahar tos
  • 235 g faina
  • 50 g cacao
  • 10 g praf de copt
  • 250 g visine congelate
  • Glazura
  • 90 g ciocolata amaruie
  • 1 lgt ulei palmier
  • 30-40 ml cafea tare
  • Decor
  • coaja de la 2 portocale
  • 1 lg zahar + 3 lg de apa
  • felii de capsune
  • frunze de menta
Portii: 18
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu visine, cacao si ciocolata:

1. Preincalzim cuptorul la 190°C.


2. Separam albusurile de galbenusuri.


3. Batem albusurile spuma cu 132 g de zahar pana cand acesta se dizolva complet.


4. Galbenusurile le batem cu 123 g zahar pana cand capata o culoare deschisa si isi tripleaza volumul.


5. Amestecam cu ajutorul unei spatule, galbenusurile batute cu albusurile spuma.


6. Amestecam faina cu cacaoa si cu praful de copt, pastram doua linguri din amestec, iar restul il cernem in ouale batute putin cate putin si il incorporam cu miscari circulare, de jos in sus cu ajutorul spatulei/lingurii de lemn.


7. Visinele le dam prin amesteculd e faina si cacao dat deoparte si le incorppram in compozitie.


8. Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt cu dimensiunile 36 x36 cm si introducem in cuptorul preincalzit la timp de 45 min. Verificati cu o scobitoare, daca iese curata atunci prajitura e coapta.


9. Scoatem, lasam la racit si apoi taiem in patrate de 6x6 cm.


10. Glazura o preparam astfel : intr-un vas punem ciocolata uleiul de palmier si cafeaua si topim la foc mic amestecand continuu. Cat este inca fierbinte glazuram fiecare bucata.


11. Pentru decor taiem fasii subtiri din coaja de portocala cu ajutorul unui curatator de legume. Punem apa si zaharul la fiert, iar cand dau in clocot aruncam coajile de portocale, lasam 5 minute si apoi oprim focul. Scoatem cojile la scurs intr-o farfurie, iar apoi le putem utiliza la decor, punandu-le deasupra feliilor de capsune.


 

TIPS-URI

1

In locul visinelor puteti folosi orice alt fruct proaspat, congelat sau deshidratat.

2

Dublati cantitatea de glazura pentru ca ajunge doar pentru jumatate de tava.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu visine, cacao si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 37 %
269.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (37)

gaby_duceag 1

17.05.2013, 09:14

si eu si eu!
chiar daca-s intarziata, place mult

_Alina_ 1

17.05.2013, 09:20

Multumesc Gaby!

Lau 1

17.05.2013, 10:09

vreau si euuuu

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Varza calita
  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Valurile Dunarii" (reteta nr. 200 ! )