Muffins cu afine

de Anamaria7 in Prajituri, 29 Iul 2010 | 2156 vizualizari

 

In perioada asta, cand afinele sunt in floare :D, trebuie sa te bucuri de ele, nu doar pentru gust, ci si pentru aportul de vitamine (+ doctori pentru ochisoori)

 

INGREDIENTE

  • 180g faina
  • 60g zahar
  • 1 pliculet de zahar vanilinat
  • 2 lgt bicarbonat de sodiu
  • 1/4 lgt sare
  • 2 oua
  • 55g unt
  • 175ml lapte
  • 1 lgt esenta de vanilie
  • 1 lgt coaja de lamaie rasa
  • 170g afine
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muffins cu afine:

Cuptorul se preincalzeste la 200C. Tava de muffins se tapeteaza cu ulei si faina sau se aseaza hartiutele speciale.


Faina, sarea, bicarbonatul si zaharul se amesteca bine. Separat, ouale se bat bine, se adauga untul topit, laptele, coaja de lamaie si esenta de vanilie. Se face o fantanita mica in mijlocul amestecului de faina si se incorporeaza lichidele, dar nu cu mixerul, ci cu o lingura de metal. Incercati sa amestecati cat mai putin, nu conteaza daca raman mici cocoloase. La sfarsit, afinele se adauga amestecand cu lingura de jos in sus, cat mai larg.


In tava, formele trebuie umplute cca pe 3 sferturi. Tava se tine la cuptor cca 30min, pana cand briosele trec proba cu scobitoarea. Se scot din tava dupa ce se racesc.

 

TIPS-URI

1

La restaurantul unde am lucrat pe vara in SUA, mereu aveam clienti nemultumiti pentru ca, credeau ei, briosele erau vechi/stricate. Motivul: afinele fiind un gen de... indigo... la culoare, combinat cu aluatul galben rezulta in aluat VERDE in jurul lor, dupa racire :))) dar va asigur, nu e nicio problema de gust :D

Daca ti-a placut reteta noastra "Muffins cu afine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

nadina73 1

29.07.2010, 23:37

super si eu vreau una 5 furcu

mena29 1

30.07.2010, 08:10

nilgun 1

24.07.2013, 18:15

yummyyy

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Muffins cu ciocolata umplute cu gem de afine