Tartă cu brânză,jeleu şi bezea

de diaconta in Prajituri, 2 Iun 2013 | 1763 vizualizari

 

Foarte mult îmi plac tartele,dulci ori sărate.Cele dulci le prefer cu brânză şi fructe şi blat sfărâmicios.Pentru umplutura am ales urda,pentru că este foarte gustoasă în această perioada şi un jeleu de vişine ,pentru că mai aveam încă vişine din acelea pentru prăjituri conservate pentru iarnă.Bezeaua nu a ieşit cum aş fi vrut ,pentru că,în dorinţa mea de a o orna frumos,am pus cam mult albuş şi nu a ieşit aşa crocant cum mi-aş fi dorit

 

INGREDIENTE

  • Pentru foaia de tarta:
  • 300 g faina
  • 75 g untura
  • 50 g unt
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri smântâna
  • ½ lingurita bicarbonat+zeama de lamâie
  • 3 linguri zahar
  • Vanilie
  • sare
  • Pentru umplutura:
  • 400 g urda
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri smântâna
  • Vanilie
  • Coaja de lamâie
  • Visine din compot – un borcan de 420 ml cu tot cu sirop
  • 2 linguri amidon
  • Pentru bezea:
  • 4 albusuri
  • 5 linguri zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tartă cu brânză,jeleu şi bezea:

Pentru foaia de tarta am amestecat untura si untul cu faina,apoi restul ingredientelor.


Am facut o bila de aluat,am acoperit-o cu o folie si am lasat-o la frigider o ora.


Am pregatit apoi jeleul.


Siropul de la visine l-am amestecat cu amidonul,am pus visinele si am fiert la foc mic pâna s-a îngrosat.


Daca este cazul mai adaugati putin amidon.


L-am lasat sa se raceasca.


Urda am amestecat-o cu zaharul,smântâna si aromele.


Am întins o foaie de aluat si am asezat-o în tava de tarta.


Am întepat-o din loc în loc cu furculita.


Am pus alternativ brânza si jeleu.


Am pus la frigider pâna am pregatit bezeaua.


Am mixat albusurile ,am adaugat apoi cate o lingura de zahar mixând bine dupa fiecare.


Am pus peste umplutura si am dat la cuptor cam 40 de minute.


Am lasat sa se raceasca în cuptor dupa care am pus-o câteva ore la frigider.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă cu brânză,jeleu şi bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (61)

Toamna07 1

07.06.2013, 16:13

mena29 1

08.06.2013, 08:54

Wooow,ce pofta mi-ai facut!

diaconta 1

08.06.2013, 17:12

Menuco

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

ieri la 23:50

Pilaf cu legume

de RODIMUR 4

ieri la 22:46

Desert cu visine si iaurt

de GeorgiG 5

ieri la 20:43

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu ricotta, mascarpone si mure