Prajitura cu visine si bezea

de Rocsi in Prajituri, 6 Noi 2010 | 10988 vizualizari

 

A iesit foarte buna...

 

INGREDIENTE

  • 7 oua
  • 180 ml lapte
  • 100 gr unt
  • 1 cana zahar
  • 280 gr faina
  • 1 praf de copt
  • 2 lingurite vanilie
  • coaja rasa de lamaie
  • 3 linguri zeama de lamaie
  • 4 linguri zahar pudra
  • 1 castronel visine fara samburi
  • un praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu visine si bezea:

Separam albusurile de galbenusuri.

Batem galbenusurile spuma cu zaharul, pe care il punem treptat, apoi adaugam untul taiat cubulete, de la temperatura camerei

Punem laptele si esenta de vanilie.

Faina o amestecam cu praful de copt, apoi o turnam treptat peste compozitie.

La urma adaugam doua albusuri batute spuma cu un praf de sare si coaja de lamaie. Le incorporam cu o paleta.

Tapetam cu hartie de copt o tava de 37/25 cm, turnam compozitia, o nivelam. Asezam visinele din loc in loc.


Dam tava in cuptorul incins, pentru circa 25 de minute.

Intre timp, batem cele 5 albusuri spuma cu zaharul pudra si zeama de lamaie.

Dupa ce au trecut cele 25 de minute, scoatem prajitura din cuptor, asezam bezeaua deasupra, o intindem uniform si o introducem iar la cuptor pentru 5-10 minute, pana este coapta bezeaua.


Cand este gata, o scoatem din cuptor, o lasam sa se raceasca, apoi o portionam si servim.

Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu visine si bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

oana_d 1

04.12.2010, 18:28

Visinele sunt preferatele mele

Rocsi 1

04.12.2010, 19:47

oana

elena1988 1

11.02.2011, 15:51

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pui cu sunca si mozzarella
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciuperci cu bacon si oua, la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 21:28

Desert bomboane Raffaello, cu arahide

de RODIMUR 5

ieri la 21:03

Ciulama de ciuperci, de post

de vasimur 3

ieri la 16:09

RETETA RECOMANDATA
Coca de ecler si choux