Prajitura cu visine si caise

de mybella in Prajituri, 29 Iun 2013 | 4223 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 1 cana zahar
  • 1 cana jumatate de lapte
  • 200 ml ulei
  • 2 plicuri praf de copt sau 2 lingurite de bicarbonat
  • esenta de rom
  • coaja de lamaie rasa
  • sare
  • faina cat cuprinde
  • visine
  • caise
  • zahar pudra
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu visine si caise:

Ouale se freaca cu un varf de sare dupa care se adauga zaharul si se freaca bine pana rezulta o spuma alba si bine legata.Se adauga lapte caldut ca sa se topesca zaharul,esenta de rom,coaja de lamaie rasa si praful de copt sau bicarbonatul stins cu zeama de lamaie.

Se amesteca bine dupa care se adauga faina cat cuprinde pana rezulta un aluat mai gros ca la chec.La urma se adauga si uleiul si se amesteca bine compozitia.Se lasa sa se odihneasca pana cand se vede cum creste.

Intr o tava de cuptor unsa cu ulei si tapetata cu faina se toarna compozitia dupa care se adauga dupa gust si fantezie visinile fara samburi si caisele taiate felii.

Se da la cuptor cca 1 ora la 180 grade.

Se serveste cu zahar pudra deasupra.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu visine si caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Rocsi 1

30.06.2013, 12:12

Ce buna

COSTEO 1

02.07.2013, 23:59

Foarte buna sister

mybella 1

03.07.2013, 22:18

cum sa nu fie buna fra...doar am facut o eu

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Valurile Dunarii" (reteta nr. 200 ! )