Crema de zahar ars

de susu in Prajituri, 13 Dec 2010 | 4910 vizualizari

 

Acest desert rafinat pe cat este de simplu pe atat este de gustos si indragit de toata lumea. Imi aminteste cu drag de copilarie atunci cand bunicile noastre ne pregateau vestitele placinte cu mere sau dovleac, laptele de pasare, crema de zahar ars sau negresele.

 

INGREDIENTE

  • 8 oua proaspete de tara
  • 250 g zahar
  • 1 l lapte de tara
  • Esenta de vanilie
  • Esenta de rom
  • Coaja de portocala
  • 10 linguri de zahar pentru caramel
  • Putin ness
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars:

Cele 10 linguri de zahar si nessul se pun in cratita la foc mic pentru a se carameliza si se amesteca continuu pana ce s-a topit zaharul. Se acopera uniform peretii vasului si se lasa la racit.


Ouale se sparg separat cate unul pentru a ne asigura ca nu nimerim vreunul stricat. Se amesteca ( eu le pun la mixer) ouale cu laptele, esentele si zaharul. Compozitia rezultata se pune in cratita cu zaharul caramelizat. Se pune la cuptor la foc mic aproximativ 45 de minute in functie de cupor pana se intareste crema si se rumeneste frumos pe margini. Ca sa fiti siguri ca este gata crema puteti face testul cu scobitoarea in mijlocul ei. Crema va fi moale ca o piftie chiar si atunci cand este facuta insa daca nu ramane crema pe scobitoare este gata. Cratita se scoate apoi si se lasa la temperatura camerei. Se pune la frigider pentru cateva ore bune si apoi daca doriti se rastoarna pe un platou frumos. Eu am facut mici portii cu ajutorul formelor.


Pentru figurinele din zahar : caramelizati zahar cu putina zeama de lamaie si amestecati mereu pana la topire. Cand e gata luati din compozitie cu furculita sau cu ajutorul unei spatule si trasati diverse modele pe o hartie de copt. Dupa racire veti vedea ca se desprind foarte usor dezlipindu-le cu o paleta. Trebuie sa lucrati rapid cu zaharul ca se intareste. Cel mai bine este sa asezati decorul in momentul servirii pentru ca altfel se topeste rapid.


Pentru o crema si mai fina se poate pune crema sa fiarba in alta oala la bain marie (tot la cuptor). Se serveste impreuna cu sosul de zahar. Este un desert delicios mai ales pe timp de vara. Aceasta reteta este deosebita si merita incercata

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

sabiradu 1

14.12.2010, 11:53

Deja salivez Susu ,imi place mult crema de zahar ars ,fur si eu un picut

divainbucatarie 1

14.12.2010, 12:26

este primul desert, pe care l-am facut cand eram in liceu...

Cris2711 1

11.10.2011, 18:37

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Picnic