Prajitura cu visine si ciocolata

de alinutza1983 in Prajituri, 23 Iul 2011 | 3896 vizualizari

 

varianta rapida....cea in care nu am avut chef sa coc blatul si am luat unul de cumparat...desi pentru un rezultat optim recomand blatul home-made!

 

INGREDIENTE

  • 2 foi blat tort ( putem face un blat amandina si sa il taiem in 2 parti)
  • 350 ml smanatana ptr frisca
  • 200 gr ciocolata menaj
  • 50 gr cacao
  • 150 gr zahar
  • 70 gr unt
  • 1 esenta rom
  • visine ( fara samburi)

ptr finisare :

  • 1 plic glazura duo ( de la Dr Oetker)- eu am ales-o tot din comoditate! :)
  • bombonele decorative!

blat home- made :)

  • : 6 albusuri,
  • 3 galbenusuri,
  • 180 gr zahar,
  • 120 gr faina,
  • 30 gr cacao,
  • 75 ml ulei
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu visine si ciocolata:

1. Mai intai crema : punem intr-o cratita zaharul si untul si lasam sa se topeasca pana da in clocot; dam deoparte, adaugam cacaoua si ciocolata si amestecam pana se topeste ciocolata!


2. Lasam toata aceasta compozitie sa se raceasca putin- cca 15 -20 min, apoi adaugam peste frisca batuta, apoi lasam la racit din nou!


3. Peste una din foile de blat turnam jumatate din crema racita, o nivelam punem peste visinele scurse de samburi, iar la final acoperim cu cealalta jumatate de crema. Se asamableaza prajitura adaugand si foaia a doua de blat, apoi turnand glazura topita peste! decoram dupa plac si imaginatie! :)


4. Prajitura se pastreaza la rece, cca 2 ore pana la servire- evident ca eu nu am avut atata rabdare, si , ca atare crema nu s-a inchegat asa cum trebuia!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu visine si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

RuxyRux 1

26.07.2011, 12:06

Excelenta

lilik 1

26.07.2011, 13:18

cum arata

alinutza1983 1

27.07.2011, 01:17

horia...din pacate s-a terminat imediat!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Kinder Pingui