Prajitura cu visine si ciocolata

de alinutza1983 in Prajituri, 23 Iul 2011 | 4160 vizualizari

 

varianta rapida....cea in care nu am avut chef sa coc blatul si am luat unul de cumparat...desi pentru un rezultat optim recomand blatul home-made!

 

INGREDIENTE

  • 2 foi blat tort ( putem face un blat amandina si sa il taiem in 2 parti)
  • 350 ml smanatana ptr frisca
  • 200 gr ciocolata menaj
  • 50 gr cacao
  • 150 gr zahar
  • 70 gr unt
  • 1 esenta rom
  • visine ( fara samburi)

ptr finisare :

  • 1 plic glazura duo ( de la Dr Oetker)- eu am ales-o tot din comoditate! :)
  • bombonele decorative!

blat home- made :)

  • : 6 albusuri,
  • 3 galbenusuri,
  • 180 gr zahar,
  • 120 gr faina,
  • 30 gr cacao,
  • 75 ml ulei
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu visine si ciocolata:

1. Mai intai crema : punem intr-o cratita zaharul si untul si lasam sa se topeasca pana da in clocot; dam deoparte, adaugam cacaoua si ciocolata si amestecam pana se topeste ciocolata!


2. Lasam toata aceasta compozitie sa se raceasca putin- cca 15 -20 min, apoi adaugam peste frisca batuta, apoi lasam la racit din nou!


3. Peste una din foile de blat turnam jumatate din crema racita, o nivelam punem peste visinele scurse de samburi, iar la final acoperim cu cealalta jumatate de crema. Se asamableaza prajitura adaugand si foaia a doua de blat, apoi turnand glazura topita peste! decoram dupa plac si imaginatie! :)


4. Prajitura se pastreaza la rece, cca 2 ore pana la servire- evident ca eu nu am avut atata rabdare, si , ca atare crema nu s-a inchegat asa cum trebuia!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu visine si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

RuxyRux 1

26.07.2011, 12:06

Excelenta

lilik 1

26.07.2011, 13:18

cum arata

alinutza1983 1

27.07.2011, 01:17

horia...din pacate s-a terminat imediat!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Noire