Prajitura cu mac si nuca de cocos

de ony in Prajituri, 15 Apr 2011 | 24228 vizualizari

 

am facut pentru prima data....

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 300 gr zahar
  • 100 gr seminte mac
  • 100 gr nuca de cocos razuit
  • 8 linguri faina
  • 200 ml lapte
  • 200 gr margarina
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mac si nuca de cocos:

Separi albusurile de galbenusuri; bati albusurile spuma tare; adaugi treptat 200 gr zahar si bati in continuare. In bezeaua obtinuta,incorporezi 5 linguri faina cernuta, apoi macul si nuca de cocos, amestecand cu miscari usoare, verticale.



Torni compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o coci in cuptorul preincalzit, la foc mijlociu, timp de 35-40 min.



Pentru crema, fierbi in bain-marie galbenusurile dizolvate in lapte, cu faina si zaharul ramase. Amesteci mereu pentru ca crema sa nu se lipeasca de vas, iar dupa ce s-a ingrosat, stingi focul. In margarina frecata spuma, incorporezi lingura cu lingura crema fiarta. Intinzi crema pe blatul racit in tava si dai prajitura la rece pe cel putin o ora.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mac si nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

babi5 1

02.10.2013, 10:03

pity19 1

16.04.2014, 07:59

Imi place!

reisnaor_2006 1

11.12.2014, 11:53

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ostropel de peste
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi aromatizați, la cuptor

de vasimur 3

ieri la 19:41

Desert Tarta Padurea Neagra- Black Forest Pie

de Oana 9

ieri la 17:28

Aperitiv tarta cu ciuperci si spanac

de Oana 9

ieri la 17:07

RETETA RECOMANDATA
Desert nuci umplute