Prajitura cu visine si ciocolata alba

de epurasha2bb in Prajituri, 21 Iul 2010 | 6244 vizualizari

 

clasicul pandispan imbogatit cu fulgi de ciocolata alba-special pt.Ana care nu papa de la pachet :))

 

INGREDIENTE

  •  5 oua,
  •  5 lg faina alba de prajituri,
  •  1 esenta de vanilie,
  •  5 patratele ciocolata alba,
  •  1 praf de sare,
  • 2 linguri de zahar alb,
  • 1 plic praf de copt,
  • 1 lingurita de zeama de lime
  • o farfurie de visine fara samburi si 4 linguri de faina
  • zahar pudra pt.ornat deasupra
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu visine si ciocolata alba:

Se bat albusurile cu un praf de sare tare pana sta lipit de fundul castronului.Separat se amesteca bine zaharul cu galbenusurile si apoi se adauga usor in spuma de albusuri.Se amesteca usor de sus in jos pana se omogenizeaza complet.Apoi amestecam faina cu praful de copt si cu ciocolata alba razuita fin de tot.Incorporam acest amestec in compozitia cu ou in ploaie si amestecand tot asa de sus in jos, astfel incat compozitia sa ramana spumoasa.Se picura o lingurita de zeama de lime.Se unge tava cu unt si se toarna compozitia in tavita.Se introduce la cuptorul preincins si se lasa la foc mediu cam 6-7 minute dupa care se adauga cu grija visinele din loc in loc si se mai lasa tava la cuptor inca aprox.20 de minute.Se scoate si se lasa sa se raceasca putin.Se [pudreaza cu zahar pudra si se taie cuburi .


E foarte foarte pufoasa.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu visine si ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

silvi0ara 1

21.07.2010, 21:17

Julie 1

21.07.2010, 23:03

Cred ca a fost delicioasa!Buna idee!

epurasha2bb 1

22.07.2010, 15:18

multumesc fetelor!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mascarpone si visine