Prajitura cu visine si glazura de ciocolata

de Isabel in Prajituri, 26 Iun 2013 | 3867 vizualizari

 

prajitura cu visine si glazura(sirop)de ciocolata

 

INGREDIENTE

Ingrediente Blat

  • 6 oua,
  • 6 lg zahar,
  • 6 lg faina(cu varf),
  • 3 lg lapte,
  • 1 lg ulei,
  • 1/2pachet praf de copt,
  • esenta de lamaie sau coaja rasa de lamaie,
  • 500g visine proaspete

Glazura

  • 1/2 pachet de margarina Delma pt copt,
  • 3 lg lapte,
  • 3lg zahar,
  • 3 lg cacao,
  • esenta de rom
  • Decor;ciocolata alba si neagra rasa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu visine si glazura de ciocolata:

Blatul;Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare,adaugam pe rand lg cu lg zaharul,batem in continuare pana ce spuma e lucioasa,apoi adaugam galbenusurile,esenta,laptele,uleiul si praful de copt si batem bine,apoi pe rand lg cu lg faina batand bine dupa fiecare in acelasi sens.Ungem o tava cu putin ulei sau margarina si tapetam cu faina sau hartie de copt,si turnam compozitia si punem si visinele fara samburi si scurse de zeama,apoi dam la cuptorul incins in prealabil(180-200) pt 25-30 min.


Glazura;In timp ce se coace blatul topim intr-o cartita margarina apoi adaugam zaharul,dupa ce s-a topit si acesta adaugam laptele si esenta dam cateva clocote si punem si cacaoa si fiebem aprox. 5 min si o dam la rece.


Cand blatul s-a copt,il scoatem afara si il porionam cu grija direct in tava in care s-a copt si punem glazura racita peste blat si dam la rece 2-3 ore.Inainte de a scoate din tava din tava radem ciocolata apoi o putem aseza pe platou.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu visine si glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Isabel 1

27.06.2013, 22:03

ff buna,racoritoare,acrisoara....mersi.pup

diaconta 1

27.06.2013, 22:07

cu asa ingrediente,sigur e buna

Isabel 1

02.07.2013, 16:54

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert tarta cu mere si iaurt
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

RETETA RECOMANDATA
Prajitura malai