Prajitura cu zmeura si bezea de mac

de Valclaudia in Dulciuri, 4 Iul 2015 | 603 vizualizari

 

INGREDIENTE

Bezea:
  • 200 gr. mac
  • 250 ml lapte
  • 4 linguri zahar tos
  • 1 lingura amidon alimentar din porumb
  • 2 albusuri
  • un praf de sare
Pandispanul cu zmeura:
  • 5 oua + 2 galbenusuri
  • 5 linguri zahar tos
  • 1 plic praf de copt
  • 5 linguri apa minerala
  • 7 linguri faina alba proaspat cernuta
  • 1 lingura seminte de chia
  • cca 250 gr. zmeura proaspata
   
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu zmeura si bezea de mac:

Pentru inceput pregatim macul, dupa cum urmeaza:


- se trece macul prin robot cateva secunde, apoi se pune intr-o craticioara la foc mic cu laptele si zaharul.


-lasam pana fierbe macul si se evapora laptele, amestecam incontinuu sa nu se prinda de cratita, la final adaugam o lingura de amidon diluata in 5 linguri apa rece.


-mai lasam la foc 2 minute pana se leaga umplutura, apoi oprim focul si lasam la racit.


-batem spuma 2 albusuri cu un praf de sare, apoi incorporam macul fiert cu grija sa nu iasa aerur din albusuri.


Preincalzim cuptorul la 175 grade.


Pentru pandispan separam albusurile de galbenusuri.


Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.


Celor 5 galbenusuri li se mai adauga cele 2 ramase de la bezeaua de mac, 5 linguri de zahar si mixam pana isi dubleaza volumul.


Adaugam apoi apa minerala si praful de copt si la final incorporam albusurile spuma si faina, alternand cantitati aproximativ egale, pana le epuizam.


Ungem tava cu ulei, o tapetam cu faina si turnam amestecul obtinut in tava.


Presaram seminte de chia, apoi zmeura proaspata spalata intr-o sita sub jet de apa rece si lasata la scurs.


Dam tava la cuptor pentru 35-40 minute, pana trece testul cu scobitoarea.


Scoatem prajitura din cuptor, o lasam la racit, portionam si inainte de servire o pudram cu putin zahar fin.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu zmeura si bezea de mac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Rocsi 1

05.07.2015, 11:30

Am venit sa iau doua bucatele din prajitura!

-Licurici- 1

05.07.2015, 20:52

Imi place

Gicuta69 1

06.07.2015, 08:36

Bunaaaa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema ole,ciocolata si frisca