Prajitura cu zmeura si bezea de mac

de Valclaudia in Dulciuri, 4 Iul 2015 | 3079 vizualizari

 

INGREDIENTE

Bezea:
  • 200 gr. mac
  • 250 ml lapte
  • 4 linguri zahar tos
  • 1 lingura amidon alimentar din porumb
  • 2 albusuri
  • un praf de sare
Pandispanul cu zmeura:
  • 5 oua + 2 galbenusuri
  • 5 linguri zahar tos
  • 1 plic praf de copt
  • 5 linguri apa minerala
  • 7 linguri faina alba proaspat cernuta
  • 1 lingura seminte de chia
  • cca 250 gr. zmeura proaspata
   
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu zmeura si bezea de mac:

Pentru inceput pregatim macul, dupa cum urmeaza:

- se trece macul prin robot cateva secunde, apoi se pune intr-o craticioara la foc mic cu laptele si zaharul.

-lasam pana fierbe macul si se evapora laptele, amestecam incontinuu sa nu se prinda de cratita, la final adaugam o lingura de amidon diluata in 5 linguri apa rece.

-mai lasam la foc 2 minute pana se leaga umplutura, apoi oprim focul si lasam la racit.

-batem spuma 2 albusuri cu un praf de sare, apoi incorporam macul fiert cu grija sa nu iasa aerur din albusuri.

Preincalzim cuptorul la 175 grade.

Pentru pandispan separam albusurile de galbenusuri.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.

Celor 5 galbenusuri li se mai adauga cele 2 ramase de la bezeaua de mac, 5 linguri de zahar si mixam pana isi dubleaza volumul.

Adaugam apoi apa minerala si praful de copt si la final incorporam albusurile spuma si faina, alternand cantitati aproximativ egale, pana le epuizam.

Ungem tava cu ulei, o tapetam cu faina si turnam amestecul obtinut in tava.

Presaram seminte de chia, apoi zmeura proaspata spalata intr-o sita sub jet de apa rece si lasata la scurs.

Dam tava la cuptor pentru 35-40 minute, pana trece testul cu scobitoarea.

Scoatem prajitura din cuptor, o lasam la racit, portionam si inainte de servire o pudram cu putin zahar fin.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu zmeura si bezea de mac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Rocsi 1

05.07.2015, 11:30

Am venit sa iau doua bucatele din prajitura!

-Licurici- 1

05.07.2015, 20:52

Imi place

Gicuta 1

06.07.2015, 08:36

Bunaaaa!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Homemade Raffaello