Prajitura de branza cu iz de ciocolata

de ionix in Prajituri, 14 Sep 2009 | 5932 vizualizari

 

prajitura moldoveneasca :D buna rau...

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 100 g unt
  • 1/2 pahar zahar
  • 2 oua
  • 1 pahar faina
  • 1/2 pahar lapte
  • 1 lingura bircabonat stins cu zeama de lamaie
  • esenta de rom
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • cacao dupa gust

Pentru umplutura:

  • 500 g branza dulce de vaci
  • 1 pahar de zahar
  • 3-4 oua
  • coaja de la o lamaie
  • 4-5 pliculete de zahar vanilat
  • 2-3 linguri de faina
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura de branza cu iz de ciocolata:


Aluatul:


Untul se freaca doua galbenusui, zaharul si zaharul vanilat pana se topeste zaharul. Albusurile se bat spuma si se adauga peste galbenusurile frecate.Treptat se adauga faina alternand cu laptele apoi se adauga bicarbonatul, esentele si cacao dupa gust. Trebuie sa aibe consistenta aluatului de chec sau un pic mai groasa, depinde de oua.



Umplutura:


Branza de vaci se freaca cu ouale, zaharul, coaja de lamaie si zaharul vanilat.


Apoi se adauga si faina amesetcand bine pentru a nu crea cocoloase.



Tava se tapeteaza cu faina.


Se aseaza 3/4 din aluat in tava peste care se pune umplutura cu mana, intinzand cu grija peste tot.


Peste umplutura se intinde restul de aluat. Se da la foc mediu pana se coace.


Se orneaza cu pudra de nuca de cocos si se taie rombulete, triunghiulete, patratele, cum o fi... :D



Pofta buna!









 

TIPS-URI

1

personal, eu pun mai multe esenturi pentru a avea mai multa aroma.... acum fiecare face dupa gust... :p

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de branza cu iz de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (3)

Gouda 1

24.09.2010, 21:46

eu tot vreau una

ionix 1

24.09.2010, 21:53

hehe... e vecheeeeeeeee... sa nu papi din ea... poti sa-ti faci singurica daca vrei

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

Soft French Bread Rolls

de Rocsi 9

pe 21.09 la 19:42

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu 2 creme de ciocolata