Prajitura de branza cu iz de ciocolata

de ionix in Prajituri, 14 Sep 2009 | 7495 vizualizari

 

prajitura moldoveneasca :D buna rau...

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 100 g unt
  • 1/2 pahar zahar
  • 2 oua
  • 1 pahar faina
  • 1/2 pahar lapte
  • 1 lingura bircabonat stins cu zeama de lamaie
  • esenta de rom
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • cacao dupa gust

Pentru umplutura:

  • 500 g branza dulce de vaci
  • 1 pahar de zahar
  • 3-4 oua
  • coaja de la o lamaie
  • 4-5 pliculete de zahar vanilat
  • 2-3 linguri de faina
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura de branza cu iz de ciocolata:

 

Aluatul:

Untul se freaca doua galbenusui, zaharul si zaharul vanilat pana se topeste zaharul. Albusurile se bat spuma si se adauga  peste galbenusurile frecate.Treptat se adauga faina alternand cu laptele apoi se adauga bicarbonatul, esentele si cacao dupa gust. Trebuie sa aibe consistenta aluatului de chec sau un pic mai groasa, depinde de oua.

 

Umplutura:

Branza de vaci se freaca cu ouale, zaharul, coaja de lamaie si zaharul vanilat.

Apoi se adauga si faina amesetcand bine pentru a nu crea cocoloase.

 

Tava se tapeteaza cu faina.

Se aseaza 3/4 din aluat in tava peste care se pune umplutura cu mana, intinzand cu grija peste tot.

Peste umplutura se intinde restul de aluat. Se da la foc mediu pana se coace.

Se orneaza cu pudra de nuca de cocos si se taie rombulete, triunghiulete, patratele, cum o fi... :D

 

Pofta buna!

 



 

TIPS-URI

1

personal, eu pun mai multe esenturi pentru a avea mai multa aroma.... acum fiecare face dupa gust... :p

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de branza cu iz de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Bijou Espresso Machine

- 870 lei
1599.99 lei
729.99 lei

Multicooker Turbo Express

- 350 lei
1299.99 lei
949.99 lei

COMENTARII (3)

Gouda 1

24.09.2010, 21:46

eu tot vreau una

ionix 1

24.09.2010, 21:53

hehe... e vecheeeeeeeee... sa nu papi din ea... poti sa-ti faci singurica daca vrei

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de crema de unt si ciocolata

pe 28.05 la 15:55

Reteta de aperitiv rapid cu sunca si cascaval

pe 26.05 la 13:36

Reteta de prajitura cu iaurt si crema de ciocolata

pe 26.05 la 13:20

Reteta de Youvarlakia -supa greceasca nr. 26 din top Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 25.05 la 12:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2901 puncte

 Merisor

1100 puncte

Ksenya

1056 puncte

mirela0911

1000 puncte

trifadalia

812 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Islere