Prajitura de branza cu iz de ciocolata

de ionix in Prajituri, 14 Sep 2009 | 6288 vizualizari

 

prajitura moldoveneasca :D buna rau...

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 100 g unt
  • 1/2 pahar zahar
  • 2 oua
  • 1 pahar faina
  • 1/2 pahar lapte
  • 1 lingura bircabonat stins cu zeama de lamaie
  • esenta de rom
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • cacao dupa gust

Pentru umplutura:

  • 500 g branza dulce de vaci
  • 1 pahar de zahar
  • 3-4 oua
  • coaja de la o lamaie
  • 4-5 pliculete de zahar vanilat
  • 2-3 linguri de faina
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura de branza cu iz de ciocolata:


Aluatul:


Untul se freaca doua galbenusui, zaharul si zaharul vanilat pana se topeste zaharul. Albusurile se bat spuma si se adauga peste galbenusurile frecate.Treptat se adauga faina alternand cu laptele apoi se adauga bicarbonatul, esentele si cacao dupa gust. Trebuie sa aibe consistenta aluatului de chec sau un pic mai groasa, depinde de oua.



Umplutura:


Branza de vaci se freaca cu ouale, zaharul, coaja de lamaie si zaharul vanilat.


Apoi se adauga si faina amesetcand bine pentru a nu crea cocoloase.



Tava se tapeteaza cu faina.


Se aseaza 3/4 din aluat in tava peste care se pune umplutura cu mana, intinzand cu grija peste tot.


Peste umplutura se intinde restul de aluat. Se da la foc mediu pana se coace.


Se orneaza cu pudra de nuca de cocos si se taie rombulete, triunghiulete, patratele, cum o fi... :D



Pofta buna!









 

TIPS-URI

1

personal, eu pun mai multe esenturi pentru a avea mai multa aroma.... acum fiecare face dupa gust... :p

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de branza cu iz de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (3)

Gouda 1

24.09.2010, 21:46

eu tot vreau una

ionix 1

24.09.2010, 21:53

hehe... e vecheeeeeeeee... sa nu papi din ea... poti sa-ti faci singurica daca vrei

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura de cocos cu vanilie si ciocolata