Chec din albusuri cu ciocolata si nuca

de RuxyRux in Prajituri, 23 Ian 2012 | 3124 vizualizari

 

Bun tareeeeeeeeee! Luati de gustati...

 

INGREDIENTE

  • 300 gr albusuri
  • un praf de sare
  • 300 gr zahar
  • 9 linguri de smantana( obisnuita)
  • 1 praf de copt
  • 400 gr faina
  • 2 pliculete vanilie
  • 50 ml ulei
  • 100 gr unt topit( 1/2 pachet)
  • 1 ciocolata neagra
  • coaja de portocala
  • o mana de nuci
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec din albusuri cu ciocolata si nuca:

Mixam albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, apoi adaugam zaharul si vanilia si mixam pana devin lucioase.


Topim untul si jumatate il adaugam la compozitia de albusuri( cand se mai raceste) iar in jumatatea care ramane topim ciocolata. Lasam deoparte.


Adaugam si smantana apoi uleiul peste albusuri.. Punem si faina plus praful de copt.


Scoatem zece linguri din compozitie si amestecam cu ciocolata.


Ungem forma cu ulei si turnam cate o lingura din fiecare culoare la baza apoi deasupra venim peste fiecare culoare cu alta diferita. In acest moment se consuma toata crema de ciocolata. Adaugam si nuca la acest pas iar deasupa turnam restul de compozitie alba.


Coacem aproape o ora la 180 grade si facem testul cu scobitoarea.


Apoi scoatem din forma cand este putin racit avand grija sa desprindem usor pe margine sa nu se rupa checul.


Servim cu placere insa taiem numai dupa ce s-a racit. E delicios!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec din albusuri cu ciocolata si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

RuxyRux 1

10.03.2012, 20:35

Serviti e minunat...acum l-am facut din nou...

mena29 1

10.03.2012, 20:37

RuxyRux 1

13.01.2014, 19:05

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Guguluf din albusuri cu fructe deshidratate - 350 -