Prajitura de branza dulce fara aluat

de alilianaa in Prajituri, 27 Ian 2014 | 20251 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g branza
  • 4 oua
  • 4 linguri cu faina plus alte doua linguri
  • coaja de lamaie rasa
  • un pumn de stafide plus cateva cirese din dulceata.
  • 100 ml alcool
  • o lingura unt
  • 5 linguri zahar ( aici, in functie de preferinte)
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura de branza dulce fara aluat:

Branza se pune intr-un  bol. Peste ea se pune zahar, coaja de lamaie rasa, stafidele inmuiate (cu cca  o ora inainte, in alcool), ciresele din dulceata, 4 oua intregi. Toate acestea se amesteca si cand sunt omogenizate foarte bine, se adauga faina. Se amesteca. 

Se pregateste o tava ( eu am pregatit una de cozonac). Se unge bine tava cu unt peste care se presara faina. Se uniformizeaza  faina si surplusul se arunca. Se pune compozitia si peste ea, de-asupra se mai pune o lingura de faina, uniform, pe toata suprafata. Ca faina sa fie absorbita de aluatul de branza, se preseaza cu dosul lingurii.

Se da la cuptor pentru 30-40 minute. Trebuie sa fie rumenita frumos si de-asupra. Se pudreaza cu zahar  sau se serveste cu dulceata ( mie mi-a placut si asa).

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de branza dulce fara aluat" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza dulce, lamaie si limoncello