Prajitura de branza dulce fara aluat

de alilianaa in Prajituri, 27 Ian 2014 | 13788 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g branza
  • 4 oua
  • 4 linguri cu faina plus alte doua linguri
  • coaja de lamaie rasa
  • un pumn de stafide plus cateva cirese din dulceata.
  • 100 ml alcool
  • o lingura unt
  • 5 linguri zahar ( aici, in functie de preferinte)
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura de branza dulce fara aluat:

Branza se pune intr-un bol. Peste ea se pune zahar, coaja de lamaie rasa, stafidele inmuiate (cu cca o ora inainte, in alcool), ciresele din dulceata, 4 oua intregi. Toate acestea se amesteca si cand sunt omogenizate foarte bine, se adauga faina. Se amesteca.


Se pregateste o tava ( eu am pregatit una de cozonac). Se unge bine tava cu unt peste care se presara faina. Se uniformizeaza faina si surplusul se arunca. Se pune compozitia si peste ea, de-asupra se mai pune o lingura de faina, uniform, pe toata suprafata. Ca faina sa fie absorbita de aluatul de branza, se preseaza cu dosul lingurii.


Se da la cuptor pentru 30-40 minute. Trebuie sa fie rumenita frumos si de-asupra. Se pudreaza cu zahar sau se serveste cu dulceata ( mie mi-a placut si asa).


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de branza dulce fara aluat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (39)

alilianaa 1

28.01.2014, 07:14

Rocsi, asa e..multumesc!

alilianaa 1

28.01.2014, 07:14

Tanya, multumesc!

deyutzky 1

07.02.2014, 23:20

tare bunuta e

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tochitura cu mamaliguta
  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv cu spanac si mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:56

Negresa cu unt de arahide

de Lau 9

ieri la 21:37

Papanași fierți

de Meea 4

ieri la 21:15

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza de vaci si stafide