Prajitura de branza dulce fara aluat

de alilianaa in Prajituri, 27 Ian 2014 | 13633 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g branza
  • 4 oua
  • 4 linguri cu faina plus alte doua linguri
  • coaja de lamaie rasa
  • un pumn de stafide plus cateva cirese din dulceata.
  • 100 ml alcool
  • o lingura unt
  • 5 linguri zahar ( aici, in functie de preferinte)
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura de branza dulce fara aluat:

Branza se pune intr-un  bol. Peste ea se pune zahar, coaja de lamaie rasa, stafidele inmuiate (cu cca  o ora inainte, in alcool), ciresele din dulceata, 4 oua intregi. Toate acestea se amesteca si cand sunt omogenizate foarte bine, se adauga faina. Se amesteca. 

Se pregateste o tava ( eu am pregatit una de cozonac). Se unge bine tava cu unt peste care se presara faina. Se uniformizeaza  faina si surplusul se arunca. Se pune compozitia si peste ea, de-asupra se mai pune o lingura de faina, uniform, pe toata suprafata. Ca faina sa fie absorbita de aluatul de branza, se preseaza cu dosul lingurii.

Se da la cuptor pentru 30-40 minute. Trebuie sa fie rumenita frumos si de-asupra. Se pudreaza cu zahar  sau se serveste cu dulceata ( mie mi-a placut si asa).

Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de branza dulce fara aluat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (39)

alilianaa 1

28.01.2014, 07:14

Rocsi, asa e..multumesc!

alilianaa 1

28.01.2014, 07:14

Tanya, multumesc!

deyutzky 1

07.02.2014, 23:20

tare bunuta e

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Taci si inghite
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!