Prajitura de ciocolata cu bombite de branza si cocos

de miremirc in Prajituri, 27 Feb 2012 | 37915 vizualizari

 

by Natalia

 

INGREDIENTE

  • Bilute de branza :
  • 250 g branza de vaci
  • 50 g cocos
  • 50 g zahar
  • 2 galbenusuri
  • 3 lg amidon
  • Blat :
  • 4 oua
  • un praf de sare
  • 60 g zahar
  • 50 g ciocolata topita
  • 2 lg faina
  • 2 lg amidon
  • 3 lg cacao
  • 1/2 plic praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Glazura ciocolata :
  • 120 ml lapte
  • 50 g zahar
  • 25 g unt
  • 100 g ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura de ciocolata cu bombite de branza si cocos:

Bilute de branza: amestecam toate ingredientele si formam bilute de marimea unei nuci, pe care le asezam intr-o forma de tort (d=25 cm) .


Blat : mixam ouale cu praful de sare si zaharul si zaharul vanilat, cam 15 minute (pana se topeste zaharul). adaugam ciocolata topita, si faina amestecata cu amidonul, praful de copt si cacao. la sfarsit adaugam esenta de vanilie. Blatul il turnam peste bilutele de branza din forma de tort. Dam la cuptor pentru 25-30 de minute.


Glazura : laptele si zaharul le punem intr-o craticioara pe foc si lasam pana se omogenizeaza, adaugam untul, iar la sfarsit ciocolata rupta bucatele. Lasam pe foc pana se omogenizeaza bine compozitia.


Lasam sa se raceasca, apoi scoatem marginile formei si putem taia prajitura. Este delicioasa ! :)


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de ciocolata cu bombite de branza si cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (37)

miremirc 1

04.01.2013, 15:28

Nu stiu ce sa zic... reteta am preluat-o de pe net, de la alte fete care au pregatit-o. Lor le-a iesit, mie la fel... nu stiu...mai incearca inca o data

kaarmen 1

07.04.2014, 23:57

Foarte buna prajitura, eu am modificat putin reteta, nu am folosit deloc amidon, am inlocuit amidonul cu faina

Georgiana78 1

09.04.2014, 01:01

Steffy, ai folosit branza de vaci grasa si s-a topit, probabil....incearca cu branza de vaci mai slaba...! Superba prajitura...!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert rulouri cu visine

de Rocsi 9

ieri la 19:18

Limba soacrei

ieri la 19:05

Desert iaurt inghetat din doar 4 ingrediente pe care sigur le aveti in casa

de Meea 4

ieri la 18:32

Aperitiv cu castraveti si crema de branza

ieri la 12:58

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ciocolata