Tarta cu kiwi

de noiinbucatarie in Prajituri, 5 Apr 2016 | 940 vizualizari

 

Pe caldura asta, este ideala o portie de tarta racoritoare. Reteta o gasiti si aici - http://noiinbucatarie.ro/tarta-cu-kiwi/

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
    • 1 ou
    • 200 g faina
    • 100 g unt
    • 50 g zahar
    • 1 plic de praf de frisca
    • 250 g ciocolata
    • 150 ml lapte
    • 5-6 kiwi
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu kiwi:

Mai intai pregatim aluatul pentru tarta. Amestecam untul moale cu zaharul, adaugam apoi oul si faina si framantam un aluat moale, dar nelipicios. Intindem o foaie rotunda, o punem in tava de tarta unsa cu ulei si tapetata cu faina, apasam din loc in loc cu coada unei linguri pe peretii tartei si o dam pentru 20 de minute la congelator.


Scoatem tarta din congelator, o intepam cu furculita din loc in loc.


Dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade doar pentru 10 minute. Tarta ramane alba dupa aceste 10 minute, dar nu o lasati mai mult pentru ca se va intari.


Pregatim si crema: mixam praful de frisca cu laptele pana cand devine foarte ferma. Ciocolata o topim pe baie de aburi si o lasam cateva minute la racit. Adaugam ciocolta in fir subtire peste frisca si mixam in continuare. Va rezulta o crema foarte buna. Daca vreti puteti opri putina ciocolata pentru ornat din cea topita.


Tarta racita o scoatem din tava si punem in ea crema. Deasupra punem felii subtiri de kiwi, iar deasupra am luat cu lingura ciocolata topita si am ornat tarta.


Se da la rece pentru 1 ora. Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Puteti folosi in loc de kiwi capsune.

2

Daca vreti o crema mai ferma, folositi un plic de gelatina.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu kiwi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Gherca Daniela 1

06.04.2016, 10:01

o bunatate!

noiinbucatarie 1

06.04.2016, 16:35

Rocsi 1

06.04.2016, 21:46

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu prune si alune de padure