Prajitura fructata

de merisor in Prajituri, 31 Ian 2013 | 2802 vizualizari

 

Prajitura aceasta am prestat-o de ziua lui Adi si am trimis-o la colegii de serviciu.
Initial am vrut s-o fac sub forma de tort, dar fiind mai multi nu cred ca se ajungeau portiile asa ca am optat pentru a o face in tava.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 7 oua
  • 7 linguri zahar
  • 3 linguri apa fiarta
  • Esenta de portocala
  • Coaja rasa de portocala
  • 3 linguri ulei
  • 5 linguri nuca maruntita
  • 5 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • sare
  • Crema de ciocolata:
  • 300 gr ciocolata amaruie
  • 500 ml frisca lichida
  • Visine din compot
  • Crema alba:
  • 250 gr mascarpone
  • 250 ml frisca lichida
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • Coaja rasa de lamiae
  • Esenta de lamaie
  • Piscoturi simple
  • Piscoturi cu cacao
  • Compot de piersici
Portii: 28
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura fructata:

Batem albusurile spuma cu sare, adaugam treptat zaharul, iar cand sunt bine intarite adaugam apa fiarta si incepem sa mixam incet.


Punem pe rand galbenusurile, uleiul, esenta si coaja de lamiae, nuca si in final faina amestecata cu praful de copt.


Rasturnam blatul in tava tapetata cu hartie si coacem la 180 grade pentru 40 minute, apoi scoatem din cuptor si lasam la racit. Eu am folosit o tava de 30/40 cm.


Cand se raceste insiropam cu zeama de la compotul de visine.


Crema de ciocolata:


Rupem ciocolata bucatele si o punem intr-un vas cu frisca lichida. Punem vasul la foc mic si mestecam continuu pana la topirea ciocolatei, apoi dam vasul la rece. Dup ace se raceste bine bagam mixerul si mixam pana devine cremoasa, apoi adaugam visinele scurse si amestecam incet.


Crema alba:


Mixam frisca impreuna cu zaharul vanilat pana cand se intareste.


Mixam crema de mascarpone apoi adaugam putin cate putin din frisca intarita coaja rasa de lamiae si esenta si omogenizam.


O lasam si pe aceasta la rece.


Piscoturile le insiropam putin cu zeama de la compotul de piersici.


Daca nu ajunge zeama, mai facem un sirop cu apa, putin zahar si esente.


Asamblare: peste blatul insiropat punem crema de ciocolata, apoi asezam un rand de piscoturi simple, un rand de piscoturi cu cacao si crema alba deasupra.


Ornam cu felii de piersici din compot si dam la rece.


Gustul este urmatorul: blatul dulce-acrisor de la compotul de visine, crema de ciocolata putin amaruie, iar crema alba dulce aromata.


O nebunie!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura fructata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (42)

merisor 1

01.02.2013, 06:13

Poliana 1

01.02.2013, 07:54

ce idee super!!

diana_k 1

02.02.2013, 21:02

superrrr

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu cafea si ciocolata