Prajitura Fanta

de diaconta in Prajituri, 26 Aug 2010 | 6508 vizualizari

 

Cred ca toata lumea a incercat sau macar a gustat aceasta prajiturica.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 7 galbenusuri,
  • 7 linguri zahar,
  • 100 ml ulei,
  • 5 linguri faina,
  • 2 linguri cacao,
  • sare si praf de copt
  • Crema:
  • 500 gr. branza dulce de vaca
  • 200 gr.zahar pudra,
  • 250 gr. unt,
  • 2 plicuri zahar vanilat,
  • lamaie.
  • Glazura:
  • 2 budinci de vanilie
  • 850 ml Fanta (portocale,fructe de padure,portocale rosii)
  • 5-6 linguri de zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Fanta:

Blat:



Galbenusurile se bat spuma cu zaharul,uleiul si praful de copt.



Albusele se bat spuma si se incorporeaza in amestecul de galbenusuri,impreuna cu faina si cacaua.


Crema:


Branza dulce de vaca se amesteca cu zaharul pudra, untul, zaharul vanilat si lamaia.


Glazura:


Cele 2 budinci de vanilie se fierb in 850 ml Fanta si 5-6 linguri de zahar. Dupa ce s-a racorit putin,dar inainte de a se intari se intinde pe prajitura. Se lasa la rece (cat timp puteti rabda)



Eu am taiat blatul in doua si am pus crema la mijloc,iar deasupra glazura de Fanta.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Fanta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Bucataras Medi 1

29.08.2010, 09:51

LA MULTI ANI DIA!Sa te bucuri de tot ce este frumos si bun!.....................................

sandytza 1

01.09.2010, 11:31

mancam aceasta prajitura la cineva mai demult si am tot zis ca o fac si eu dar nu am facut-o. Acum mi-ai "starnit" iar dorinta de a o face .

jolygina 1

01.09.2010, 17:23

de cand ma tin sa fac si nu am reusit nici pana acum

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Milch Schnitte (Felie de Lapte)