Prajitura Fanta

de diaconta in Prajituri, 26 Aug 2010 | 6760 vizualizari

 

Cred ca toata lumea a incercat sau macar a gustat aceasta prajiturica.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 7 galbenusuri,
  • 7 linguri zahar,
  • 100 ml ulei,
  • 5 linguri faina,
  • 2 linguri cacao,
  • sare si praf de copt
  • Crema:
  • 500 gr. branza dulce de vaca
  • 200 gr.zahar pudra,
  • 250 gr. unt,
  • 2 plicuri zahar vanilat,
  • lamaie.
  • Glazura:
  • 2 budinci de vanilie
  • 850 ml Fanta (portocale,fructe de padure,portocale rosii)
  • 5-6 linguri de zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Fanta:

Blat:



Galbenusurile se bat spuma cu zaharul,uleiul si praful de copt.



Albusele se bat spuma si se incorporeaza in amestecul de galbenusuri,impreuna cu faina si cacaua.


Crema:


Branza dulce de vaca se amesteca cu zaharul pudra, untul, zaharul vanilat si lamaia.


Glazura:


Cele 2 budinci de vanilie se fierb in 850 ml Fanta si 5-6 linguri de zahar. Dupa ce s-a racorit putin,dar inainte de a se intari se intinde pe prajitura. Se lasa la rece (cat timp puteti rabda)



Eu am taiat blatul in doua si am pus crema la mijloc,iar deasupra glazura de Fanta.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Fanta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 15 %
599.99 lei
509.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Bucataras Medi 1

29.08.2010, 09:51

LA MULTI ANI DIA!Sa te bucuri de tot ce este frumos si bun!.....................................

sandytza 1

01.09.2010, 11:31

mancam aceasta prajitura la cineva mai demult si am tot zis ca o fac si eu dar nu am facut-o. Acum mi-ai "starnit" iar dorinta de a o face .

jolygina 1

01.09.2010, 17:23

de cand ma tin sa fac si nu am reusit nici pana acum

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cozonac cu branza