Prajitura marmorata cu nuci si fructe

de alilianaa in Prajituri, 26 Dec 2013 | 1730 vizualizari

 

Timpul scurt nu mi-a permis sa fac fotografii la toate etapele pregatirii. Garantez ca este facuta de mine:))

 

INGREDIENTE

  • fructe (prune si piersici- un bol,)
  • nuci, pret de un pumn
  • 4 oua
  • 6 linguri zahar
  • un plic zahar vanilat
  • doua linguri cacao neagra
  • un pachet unt 60% grasime
  • 300 g faina
  • un plic praf de copt
  • un praf de sare
  • 200 ml lapte.
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura marmorata cu nuci si fructe:

Untul se aduce la temperatura camerei. Ouale se bat intregi cu zaharul si un praf de sare pana ajunge la o spuma consistenta. Se adauga laptele si se mixeaza. Peste acestea se adauga zahar vanilat si untul putin cate putin. Se mixeaza. Desi lasa impresia ca, compozitia s-a taiat, nu este asa. Se pune lingura cu lingura faina si praful de copt si se mixeaza.


Dupa primele linguri se amesteca compizitia cu telul. Se omogenizeaza bine. La final se adauga nucile pisate. Se imparte compozitia in doua. Se unge o tava cu unt, se pudreaza cu faina si se pune jumatate din compozitie. In a doua jumatate se adauga cacaoua si se pune peste prima compozitie. Se adauga fructele. Se da la cuptor pentru 20 minute la foc mediu. Se face testul scobitorii. La final se scoate, se lasa la racit si se pudreaza.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura marmorata cu nuci si fructe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

alilianaa 1

26.12.2013, 23:13

Deyutzky, Luana, multumesc

alilianaa 1

26.12.2013, 23:14

Mihaela, Geanina multumesc

alilianaa 1

26.12.2013, 23:14

Dia, multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura Regina Maria
  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tarta de ciocolata cu blat de biscuiti si nuca