Prajitura de ciocolata cu buttercream

de Anastasia in Prajituri, 14 Dec 2011 | 3789 vizualizari

 

E super delicioasa reteta aceasta, imi place crema ca se face usor si este mai economa decat cea de frisca ;) :D o am de la surioara mea Dana Juhasz din Timisoara care locuieste de ani buni in America !

 

INGREDIENTE

  • Butter cream:
  • 300 gr unt
  • 4 albusuri de la oua mari
  • 1 cana de 240 ml. zahar 
  • un pic de sare
  • pentru blat:
  • 100gr. faina
  • 4 oua mari
  • 1lingura cacao cu varf ( 15gr.)
  • 120 grame zahar ( eu am pus 100)
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • 1 praf de copt
  • pentru glazura:
  • 100 gr. ciocolata amaruie
  • 100 ml frisca lichida de 10 % grasime
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura de ciocolata cu buttercream:

Mod de preparare crema:


Albusurile cu zaharul si sarea se pun la bain-marie si se amesteca delicat in el, dar constant pana cand albusurile se infierbanta la 50 de grade C si se topeste zaharul dureaza 3~4 minute. Se iau de pe foc si se bat cu mixerul pana cand s-a racit si s-a ingrosat, dupa care se adauga untul moale in cateva rate si mixam in continuu pana cand iese o crema fina si se poate intinde .


Se poate folosi crema imediat sau o lasam la frigider, este important sa o acoperim ermetic se pastreaza la frigider maxim 5 zile. Inainte de a folosi daca a stat la frigider se lasa la temperatura camerei si o mixam din nou ca sa-si revina la consistenta cremoasa. Daca vreau sa-i schimb gustul (aromele pe care le puteti folosi: lichior de alune sau rom, 2~3 linguri gran-marnie, 2~3 linguri mari de suc proaspat de lamaie si de putina coaja rasa fin de lamaie, cafea 3 linguri de ness dizolvat in 2 linguri de lichid - apa cafea sau rom, cu mure sau afine coacaze capsuni sa adaug 3 sferturi de cana de pireu de fructe pe care il fac prin fierbere si-l trec printr-o strecuratoare cu gauri mici ) Daca adaugi inainte de timp untul si albusurile inca nu s-au racit bine se poate intampla sa se taie crema. Ca sa repari crema trebuie sa pui blidul in altul mai mare cu apa foarte rece, cu cuburi de gheata si se bate pana se intareste iar, daca se taie cand o scoti de la frigider se pune blidul pentru doua secunde in apa fierbinte si se bate iar pana se intareste.

Mod de preparare blat:


Ungeti o tava pentru tort cu diametrul de 26 cm cu unt si o infainati. Mixati ouale cu zaharul si zaharul vanilat ~8,10 minute pana se albesc ca o crema. Adaugati faina cernuta cu cacao si praful de copt in trei rate de fiecare data, incorporand-o incet cu o spatula de lemn. Turnati in tava compozitia, dati blatul in cuptor pe raftul din mijloc la 180 de grade C ( cuptor preaincalzit ) pentru 35 de minute.


Pofta buna !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de ciocolata cu buttercream" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

mena29 1

25.02.2012, 14:16

La multi ani Anastasia!

oana_pisicutza16 1

15.04.2012, 23:31

super frumos a iesit

Anastasia 1

22.04.2012, 08:29

Va multumesc din suflet pentru urari

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ciocolata si zmeura