Prajitura de cocos cu vanilie si ciocolata

de miremirc in Prajituri, 28 Mai 2011 | 26449 vizualizari

 

INGREDIENTE

Bezea cocos :

  • 8 albusuri
  • 350 g zahar
  • 350 g cocos

Crema ciocolata :

  • 200 g ciocolata milka dessert
  • 2 lg cacao
  • 2lg ness
  • 4 lg zahar
  • 80 g unt
  • 8 lg lapte

Crema vanilie :

  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 700 ml lapte
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 6 lg zahar
  • 300 ml frisca lichida

Decor :

  • ciocolata neagra rasa
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura de cocos cu vanilie si ciocolata:

Pentru bezea de cocos : mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam in continuare pana se topeste tot zaharul, iar la final turnam nuca de cocos si amestecam cu o lingura de lemn.


Turnam compozitia obtinuta intr-o tava (25*38cm) unsa cu ulei si tapetata cu hartie pentru copt si o dam la cuptor pentru cca 20 minute.


Pentru crema de ciocolata : punem pe baie de aburi, intr-o craticioara, toate ingredientele si amestecam pana se omogenizeaza; lasam glazura obtinuta sa se raceasca si apoi o intindem peste bezea .


Pentru crema de vanilie : fierbem budincile de vanilie cu 700 ml lapte, adaugam zaharul si zaharul vanilat si lasam sa se raceasca complet.


Batem frisca si o incorporam in budinca de vanilie.


Asamblare : bezea cocos - crema de ciocolata - crema de vanilie - ciocolata rasa.


O prajitura suuper suuper buna ! merita incercata! :)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de cocos cu vanilie si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

andreea123 1

01.06.2011, 15:33

Ce bine arata!

oana_pisicutza16 1

14.04.2012, 21:35

buna

anaf 1

24.12.2014, 14:08

Galbenusurile nu se folosesc???

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert fursecuri papuci
  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu foi de bezea şi nucă caramelizată

ieri la 23:15

Aperitiv cu carnati de Frankfurt

ieri la 18:00

Prajitura cu ciocolata si smantana/Prajitura de Metz

ieri la 17:52

Varza dulce cu sunca de porc sarata

ieri la 17:46

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Pacatul dulce"