Prajitura de cofetarie

de Toamna07 in Prajituri, 8 Ian 2013 | 32230 vizualizari

 

Am facut o prajitura cu mousse de caise,frisca,piscoturi,sirop si doua tipuri de blat,o nebunie.:)
Este spornica si perfecta pentru musafiri.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru doua blaturi:
  • 9 oua
  • 150 g zahar
  • 5 linguri de sirop din zahar caramelizat (adica,5 linguri de zahar caramelizat si stins cu 5 linguri de apa)
  • 1 si 1/2 cana de faina amestecata cu 1 plic si jumatate praf de copt
  • 45 ml ulei
  • 4 linguri de cacao
  • esenta dupa preferinte
  • +
  • piscoturi
  • Ingrediente mousse de caise:
  • 600 g caise din compot
  • 600 ml de frisca
  • 500 ml suc caise(compot)
  • 6 linguri de amidon
  • 4 linguri zahar
  • 2 vanilii bourbon
  • Sirop:
  • 400 ml suc de la compotul de caise + 200 ml apa
  • Decor:
  • frisca
  • fulgi de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura de cofetarie:

Mod de preparare blaturi:



Separam ouale.Albusurile le batem tare cu putina sare.Adaugam zaharul si continuam mixarea poana devine bezea.

Galbenusurile le frecam cu uleiul,esenta si siropul de zahar.Adaugam aceasta compozitie peste "bezea" si amestecam usor cu o paleta .Urmeaza faina amestecata cu praful de copt pe care o incorporam usor peste crema de oua.Aceasta compozitie o impartim in doua .In una din ele punem cacao.Coacem pe rand doua blaturi in tava cu marimea 40/30,tapetata cu hartie de copt la cuptor incins la 180 de grade.

Multumesc Miha!



Mousse de caise :



Se dizolva amidonul in 160 ml suc,iar restul sucului il punem pe foc mic impreuna cu zaharul.Cand zaharul s-a topit si sucul incepe sa fiarba il turnam peste amidon si amestecam rapid.Il punem din nou pe foc pentru cteva minute,amestecand intr-una.Punem si vanilia.Rezulta o crema peste care ,atunci cand este calda,nu fierbinte,adaugam caisele scurse bine,taiate cubulete si amestecam .Se lasa crema sa se raceasca si adaugam frisca batuta tare.Amestecam usor si obtinem un mousse delicios.



Sirop:



Punem pe foc sucul si apa,dam in clocot si lasam sa se raceasca.



Asamblam prajitura :




Crema o impartim in doua parti egale. In tava in care am copt blaturile punem folie alimentara cat sa atarne si pe afara ; asezam primul blat,alb,il insiropam,asezam un strat de mousse peste care punem blatul de cacao si procedam la fel:insiropam,asezam crema si apoi un strat de piscoturi trase usor prin sirop. Decoram cu frisca si fulgi de ciocolata.



A doua zi scoatem prajitura si o portionam.



Este o prajitura inalta,cremoasa,insiropata si racoritoare!



V-o recomand din tot sufletul!



Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de cofetarie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Toamna07 1

11.01.2013, 14:06

babi5 1

25.06.2013, 19:12

DoinaP 1

19.03.2014, 14:49

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

MotanLaOale

8241 puncte

mihaelar63

7723 puncte

Lau

Lau 9

5870 puncte

Rocsi

5369 puncte

oanapl

5031 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piftie de pui

de Lau 9

ieri la 22:03

Waffe aperitiv cu masline

de Lau 9

ieri la 21:26

Desert Felii londoneze

de RuxyRux 9

ieri la 21:23

Salata de icre de caras

de Bunica 7

ieri la 21:00

Pastrama de pui

de Lau 9

ieri la 20:54

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu caise si iaurt