Prajitura de Iaurt cu Ceva fin Pufos (la rece)

de Dya Daniela Andrei in Prajituri, 26 Aug 2013 | 7130 vizualizari

 

Nu este nevoie sa va mai spun cat e de fina, cremoasa si potrivita pentru o zi calda de vara!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg iaurt
  • 3 pliculete cu gelatina
  • o cana cu zahar vanilat
  • 4-6 biscuiti Nestle P'tit
  • un borcanel de 400 g cu dulceata de visine
  • 2 cutii cu Ceva Fin Pufos Crema de Branza cu Smantana
  • esente de vanilie si de rom (personal, am folosit cate o sticluta mare de 38 ml fiecarel)
  • optional: cateva frunzulite de menta pentru decor
Portii: 8
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura de Iaurt cu Ceva fin Pufos (la rece):

Dat fiind timpul de pregatire destul de scurt, incepem prin hidratarea gelatinei (nu cred ca este cazul pentru detalii; se urmeaza instructiunile de pe plic). Intre timp, amestecam usor iaurtul cu crema de branza si smantana, pana la incorporarea completa a acesteia din urma.


Adaugam esentele si zaharul vanilat, punem si gelatina (topita pe baie de apa) si omogenizam totul. Intr-o forma de chec sau de tort (ori cum doritti voi), asezam biscuitii peste care punem 2-3 linguri cu dulceata si adaugam si compozitia de iaurt.


Restul de dulceata ramas il incorporam usor in crema si o dam la rece pentru cel putin 6 ore.


Se serveste cu pofta!

 

TIPS-URI

1

Biscuitii pot fi inlocuiti cu piscoturi.

2

Nu este necesara insiroparea biscuitilor deoarece crema de iaurt este suficienta.

3

Puteti folosi si dulceata de afine sau de coacaze.

4

Se pot adauga cateva frunzulite de menta si in interiorul prajiturii, gustul este minunat!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de Iaurt cu Ceva fin Pufos (la rece)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (43)

Valclaudia 1

08.09.2013, 20:21

super delicios desertul taau, felicitari!

Dya Daniela Andrei 1

09.09.2013, 09:38

Multumesc Claudia!

Pushaa 1

31.12.2013, 13:19

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de mascarpone si zmeura