Prajitura de post cu biscuiti si gem

de Bucataras Medi in Dulciuri, 29 Oct 2010 | 12243 vizualizari

 

Foarte simplu de "confectionat" si buna pentru o zi de post :))))

 

INGREDIENTE

  • 1 cana cu zahar
  • 1 cana cu biscuiti pisati(eu am folosit de ovaz)
  • 1/2 cana cu ulei
  • 2 cani cu faina
  • 1 cana cu apa
  • 1 borcan cu gem(eu am folosit de agrise)
  • 1 lingura rasa cu cafea
  • un varf de cutit cu sare
  • zeama de lamaie de la o jumatate de lamaie
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • Pentru decor:
  • zahar pudra
  • ciocolata de post topita
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura de post cu biscuiti si gem:

Pisam biscuitii cu mana apoi amestecam cu zaharul.Adaugam faina , cafeaua,sarea si zaharul vanilat.Amestecam bine  apoi adaugam gemul si amestecam din nou.Punem pe rand ingredientele lichide si amestecam-apa,uleiul,,esenta de vanilie ,zeama de lamaie si la sfarsit praful de copt dizolvat in putina zeama de lamaie.Obtinem o crema pe care o punem intr-o tava unsa si tapetata cu faina.Dam la cuptor pentru 30-40 min.

Lasam sa se raceasca , scoatem din forma , pudram cu zahar pudra si decoram cu ciocolata de post topita.Taiem rece.

Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de post cu biscuiti si gem" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Prajitura de post cu biscuiti si gem-0
Prajitura de post cu biscuiti si gem-1
Prajitura de post cu biscuiti si gem-2
Prajitura de post cu biscuiti si gem-3
Prajitura de post cu biscuiti si gem-4
Prajitura de post cu biscuiti si gem-5
Prajitura de post cu biscuiti si gem-6

COMENTARII (48)

Bucataras Medi

Bucataras Medi 1

31.10.2010, 15:54

Nadina, este excelenta pentru zilele de post....................

Cris2711

Cris2711 1

12.03.2011, 10:19

Bucataras Medi

Bucataras Medi 1

14.03.2011, 20:35

Cris.................

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!