Prajitura de post cu nuca si caramel

de Dana Cristea - pusikmea in Prajituri, 31 Mar 2010 | 16731 vizualizari

 

este o prajitura inventata de mine, iar azi am vr sa-l fac si pe sotul meu sa tina post si m-am apucat de dimineata sa fac prajitura, am zis eu ca poate asa il conving sa tina, insa nu am avut succes..prajitura a mancat-o, insa post nu a tinut:(

 

INGREDIENTE

  • pt blat
  • 4 cani de faina
  • 2 cani de zahar
  • o cana de ulei
  • 1/2 punga  nuca de cocos galbena
  • esenta de rom
  • cateva picaturi de zeama de lamaie
  • un praf de sare
  • praf de copt
pt caramel:
  • 10 linguri de zahar
  • un pahar de apa
  • esenta de rom
  • un pahar de nuca macinata sau pisata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura de post cu nuca si caramel:

punem intr-un castron zaharul si apa, lasam putin pana se topeste zaharul, apoi punem uleiul, mixam bine, apoi punem si faina, dupa ce am omogenizat bine compozitia, punem praful de copt stins in otet, esenta, zeama de lamaie si nuca de cocos, omogenizam bn si dam la cuptor intr-o tava unsa si tapetata cu faina, pt cca 20 de min.


intre timp facem caramelul astfel:


punem apa intr-o oala mai mica, lasam sa fiarba putin, dupa care punem zaharul si lasam pana se formeaza un sirop, punem si esenta de rom, cand s-a in grosat siropul punem si nuca, lasam sa mai dea cateva clocote si luam de pe foc.


scoatem prajitura din cuptor si punem deasupra caramelul si mai dam la cuptor pt inca 10 min.

 

TIPS-URI

1

am folosit nuca de cocos galbena pt a colora blatul.

2

se poate folosii orice culoare doriti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de post cu nuca si caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Dana Cristea - pusikmea 1

01.04.2010, 07:36

VERONICA2607 1

13.03.2012, 01:46

ce buna e

DushNykyta 1

15.03.2018, 18:14

Daca ai fi scris si cata apa se pune la blat ar fi fost ok

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Pancakes cu banane