Prajitura de post cu roscove si rodie

de Valclaudia in Mancaruri de post, 9 Mar 2014 | 7046 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 2 morcovi mari
  • 100 ml ulei
  • 150 gr.zahar
  • 400 gr.faina alba
  • 1 borcan dulceata de salcam
  • 100 ml sirop din compot sau suc natural de fructe
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • 3 linguri pudra de roscove
  • 1 sticluta esenta de rom

Sirop:

  • 200 gr. zahar
  • 1 esenta de rom
  • 100 ml apa

Crema:

  • 3 plicuri praf de budinca (ciocolata)
  • 100 gr. margarina
  • 600 ml apa
  • 6 linguri de zahar
  • semintele de la 1/2 rodie
  • 2 linguri de stafide
  • 1 sticluta esenta de rom

Glazura:

  • 12 linguri de zahar
  • 8 linguri de apa rece
  • 3 linguri pudra de karob / roscove

Decor:

  • semintele de la 1/2 rodie
  • cristale de zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura de post cu roscove si rodie:

Morcovii se curata de coaja, se spala si se dau pe razatoarea fina.

Se pun intr-un castron de plastic impreuna cu dulceata de flori de salcam, sarea,zaharul, uleiul, bicarbonatul, praful de copt si sucul de fructe. Se mixeaza cca 10 min. la viteza normala.

Adaugam pudra de roscove, esenta de rom iar la final faina si continuam sa mixam pana obtinem un amestec spumos.

Ungem o tava cu ulei si o tapetam cu faina.

Turman compozitia in tava si coacem blatul la temperatura moderata pana trece testul cu scobitoarea.

Lasam blatul la racit si ne ocupam de sirop, punand toate ingredientele la fiert la foc mic pana se topeste zaharul.

Dupa ce se raceste siropul, se repartizeaza pe intreaga suprafata a blatului (aflat inca in tava in care l-am copt), cu ajutorul unei linguri.

Crema se prepara astfel:

-punem cca 400 ml apa intr-o oala la fiert impreuna cu margarina, zaharul si esenta de rom

-dizolvam praful de budinca in cca 200 ml apa rece

-cand apa da in clocot adaugam budinca diluata si amestecam energic pana obtinem o crema de consistenta unei budinci

-luam vasul deoparte de pe foc si amestecam sa nu se formeze pojghita

-adaugam stafidele si semintele de rodie

Adaugam crema calduta peste blatul din tava si o intindem uniform pe toata suprafata.

Dupa ce s-a racorit,lasam la racit (eu am tinut-o in frigider cca 30 min) apoi o portionam dupa preferinta.

Preparam glazura punand apa la fiert impreuna cu zaharul si pudra de roscove. Lasam sa fiarba la foc moderat cca 15 min pana capata consistenta unei glazuri.

Glazuram prajiturelele si presaram seminte de rodie si cristale de zahar.

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de post cu roscove si rodie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mușuroi de cârtiță

ieri la 23:40

Creveti cu usturoi reteta rapida si sanatoasa

ieri la 22:46

Reteta delicioasa de Prajitura cu miere si crema de vanilie, gust autentic si textura fina

de Miha 9

ieri la 22:36

Fasole batuta cu ceapa scazuta si usturoi, cea mai buna mancare de post

de laura_n 7

ieri la 17:01

Conopidă cu hummus și avocado, rețeta gustoasă de post

ieri la 14:07

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Un deliciu de post..