Prajitura de post cu roscove si rodie

de Valclaudia in Mancaruri de post, 9 Mar 2014 | 4279 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 2 morcovi mari
  • 100 ml ulei
  • 150 gr.zahar
  • 400 gr.faina alba
  • 1 borcan dulceata de salcam
  • 100 ml sirop din compot sau suc natural de fructe
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • 3 linguri pudra de roscove
  • 1 sticluta esenta de rom

Sirop:

  • 200 gr. zahar
  • 1 esenta de rom
  • 100 ml apa

Crema:

  • 3 plicuri praf de budinca (ciocolata)
  • 100 gr. margarina
  • 600 ml apa
  • 6 linguri de zahar
  • semintele de la 1/2 rodie
  • 2 linguri de stafide
  • 1 sticluta esenta de rom

Glazura:

  • 12 linguri de zahar
  • 8 linguri de apa rece
  • 3 linguri pudra de karob / roscove

Decor:

  • semintele de la 1/2 rodie
  • cristale de zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura de post cu roscove si rodie:

Morcovii se curata de coaja, se spala si se dau pe razatoarea fina.


Se pun intr-un castron de plastic impreuna cu dulceata de flori de salcam, sarea,zaharul, uleiul, bicarbonatul, praful de copt si sucul de fructe. Se mixeaza cca 10 min. la viteza normala.


Adaugam pudra de roscove, esenta de rom iar la final faina si continuam sa mixam pana obtinem un amestec spumos.


Ungem o tava cu ulei si o tapetam cu faina.


Turman compozitia in tava si coacem blatul la temperatura moderata pana trece testul cu scobitoarea.


Lasam blatul la racit si ne ocupam de sirop, punand toate ingredientele la fiert la foc mic pana se topeste zaharul.


Dupa ce se raceste siropul, se repartizeaza pe intreaga suprafata a blatului (aflat inca in tava in care l-am copt), cu ajutorul unei linguri.


Crema se prepara astfel:


-punem cca 400 ml apa intr-o oala la fiert impreuna cu margarina, zaharul si esenta de rom


-dizolvam praful de budinca in cca 200 ml apa rece


-cand apa da in clocot adaugam budinca diluata si amestecam energic pana obtinem o crema de consistenta unei budinci


-luam vasul deoparte de pe foc si amestecam sa nu se formeze pojghita


-adaugam stafidele si semintele de rodie


Adaugam crema calduta peste blatul din tava si o intindem uniform pe toata suprafata.


Dupa ce s-a racorit,lasam la racit (eu am tinut-o in frigider cca 30 min) apoi o portionam dupa preferinta.


Preparam glazura punand apa la fiert impreuna cu zaharul si pudra de roscove. Lasam sa fiarba la foc moderat cca 15 min pana capata consistenta unei glazuri.


Glazuram prajiturelele si presaram seminte de rodie si cristale de zahar.


Pofta buna!



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de post cu roscove si rodie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

elucubratiiculinare 1

10.03.2014, 19:40

buna idee

_Alina_ 1

11.03.2014, 09:47

Lia_ 1

14.03.2014, 07:10

favoo ca am praf de roscove si rodie. o studiez mai tarziu

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert musuroi de cartita
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!