Prajitura de seara

de alilianaa in Prajituri, 7 Feb 2013 | 3559 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 75 g unt
  • zahar
  • 3 linguri de faina
  • o lingura cacao
  • 30 ml lapte
  • o jumatate de plicutet de praf de copt
  • zahar vanilat
  • 200 ml smantana de frisca
  • o cutie mascarpone
  • o ciocolata amaruie
  • 10 linguri de zahar pudra
  • un plic de capucino
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura de seara:

Blatul. Untul se freaca spuma cu 5 linguri de zahar pudra si zaharul vanilat. Peste care se adauga pe rand galbenusurile si se amesteca pana ce compozitia creste ca volum. Albusurile se bat spuma (o bezea tare) si se adauga pe rand, lingura cu lingura in compozitia de unt. Cand toate acestea s-au omogenizat, se adauga faina cu praful de copt, lingura cu lingura si cacaua. Se adauga laptele si se omogenizeaza. Compozitia se pune la cuptor pret de 30-35 minute. Se verifica cu scobitoarea.


Crema: Frisca se bate spuma. Branza mascarpone se freaca si ea cu 5 linguri zahar si se amesteca cu frisca. Peste aceasta se adauga ciocolata amaruie topita. Se creaza compozitia care se va aseza peste blat.


Blatul se insiropeaza cu un plic de capucino dizolvat in 250 ml apa.


Asamblare: peste blat se aseaza crema cu branza mascarpone peste care am adaugat sirop de ciocolata amaruie.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

am oprit doua linguri de crema si am adaugat o pata de culoare mai deschisa prajiturii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de seara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

alilianaa 1

07.02.2013, 22:23

Anna

Cris2711 1

08.02.2013, 11:54

Liliana nu cred ca a mai ramas si pentru mine cava ,dar la favo cu ea,arata foarte bine

alilianaa 1

08.02.2013, 17:38

Multumesc Cris. Chiar nu mai e...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu fructe si Ceva Fin