Prajitura de seara

de alilianaa in Prajituri, 7 Feb 2013 | 3426 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 75 g unt
  • zahar
  • 3 linguri de faina
  • o lingura cacao
  • 30 ml lapte
  • o jumatate de plicutet de praf de copt
  • zahar vanilat
  • 200 ml smantana de frisca
  • o cutie mascarpone
  • o ciocolata amaruie
  • 10 linguri de zahar pudra
  • un plic de capucino
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura de seara:

Blatul. Untul se freaca spuma cu 5 linguri de zahar pudra si zaharul vanilat. Peste care se adauga pe rand  galbenusurile si se amesteca pana ce compozitia creste ca volum. Albusurile se bat spuma (o bezea tare) si se adauga pe rand, lingura cu lingura in compozitia de unt. Cand toate acestea s-au omogenizat, se adauga faina cu praful de copt, lingura  cu lingura si cacaua. Se adauga laptele si se omogenizeaza. Compozitia se pune la cuptor pret de 30-35 minute. Se verifica cu scobitoarea. 

Crema: Frisca se bate spuma. Branza mascarpone se freaca si ea cu 5 linguri zahar si se amesteca cu frisca. Peste aceasta se adauga ciocolata amaruie topita. Se creaza compozitia care se va aseza peste blat.

Blatul se insiropeaza cu un plic de capucino dizolvat in 250 ml apa.

Asamblare: peste blat se aseaza crema cu branza mascarpone peste care am adaugat sirop de ciocolata amaruie.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

am oprit doua linguri de crema si am adaugat o pata de culoare mai deschisa prajiturii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de seara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Prajitura de seara-0
Prajitura de seara-1
Prajitura de seara-2
Prajitura de seara-3
Prajitura de seara-4
Prajitura de seara-5

COMENTARII (30)

alilianaa

alilianaa 1

07.02.2013, 22:23

Anna

Cris2711

Cris2711 1

08.02.2013, 11:54

Liliana nu cred ca a mai ramas si pentru mine cava ,dar la favo cu ea,arata foarte bine

alilianaa

alilianaa 1

08.02.2013, 17:38

Multumesc Cris. Chiar nu mai e...

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!