Prajitura de vara

de Steffy in Prajituri, 21 Aug 2012 | 12721 vizualizari

 

Pentru ca este cald si nu vreau sa ma incalzesc facand ceva dulce la cuptor, m-am gandit sa fac ceva usor, racoros si delicios fara sa am nevoie de coacere... o prajitura la rece.

 

INGREDIENTE

  • 500 g biscuiti piknic cacao
  • 1 pachet margarina Unirea pentru creme
  • o esenta de rom
  • 4-5 bucati rahat (de trandafiri am avut eu)
  • 3 linguri zahar
  • 8 linguri lapte
  • 2 nectarine
  • praf de budinca cu gust de ciocolata Dr. Oetker
  • 3 linguri zahar
  • 500 ml lapte
  • spuma pentru deserturi cu gust de frisca Dr. Oetker
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • 150 ml lapte rece
  • o lingura zahar pudra
  • 3 cuburi ciocolata
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura de vara:

Prajitura contine 3 straturi, de aceea am pus ingredientele in ordinea utilizarii lor.

Stratul 1

Margarina o topim si o lasam sa se raceasca. Biscutii ii dam prin masina de tocat, rahatul il taiem marunt. Facem blatul prajiturii din biscuitii amestecati cu 3 linguri zahar, esenta de rom, margarina topita, rahatul taiat si cele 8 linguri de lapte.

Intindem blatul de biscuiti pe fundul unei tavi peste care asezam nectarinele taiate felii. Punem la rece timp de 15 minute.

Stratul 2

Facem o crema de ciocolata din budinca Dr. Oetker, 3 linguri zahar si 500 ml lapte. Lasam sa se raceasca un pic, apoi turnam peste stratul 1. Cand s-a racit bine budinca de pe prajitura, introducem la frigider si lasam alte 15 minute.

Stratul 3

Spuma de frisca se face cu mixerul impreuna cu 150 ml lapte rece, o lingura zahar pudra si plicurile de zahar vanilinat. Se intinde peste stratul 2 racit.

Deasupra prajiturii radem ciocolata.

Se serveste a doua zi.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de vara" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert prajitura cu visine

pe 26.06 la 14:04

Aperitiv chec cu bacon, anghinare, ciuperci de padure si castraveti murati

pe 24.06 la 21:01

Desert tarta cu visine si nuca

pe 24.06 la 19:51

Aperitiv chec cu somon afumat si ardei copt

pe 24.06 la 18:21

Desert negresa cu fructe

de Caty 1

pe 24.06 la 14:21

TOP
utilizatori

Panacris

2938 puncte

Rocsi

2157 puncte

Constelatialeu

1679 puncte

 Merisor

1500 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de biscuiti si rom