Prajitura delicioasa cu fructe caramelizate si bezea

de Dana Cristea - pusikmea in Prajituri, 28 Mar 2010 | 4330 vizualizari

 

INGREDIENTE

pt blat

  • 5 galbenusuri
  • 5 linguri de zahar
  • 2 pahare de faina
  • un praf de copt
  • un pahar de ulei
  • un pahar de apa fierbinte
  • o esenta de portocale
  • coaja rasa de portocala

pt umplutura- crema

  • 5 mere
  • 2 banane
  • o portocala
  • 5 linguri de zahar

pt bezea:

  • 5 albusuri ( ramase de la galbenusuri)
  • 2-3 linguri de zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura delicioasa cu fructe caramelizate si bezea:

1. se curata merele, bananele si portocala de coaja si se dau pe razatoare.


2. intre timp punem cele 5 linguri de zahar intr-o cratita si il caramelizam, dupa ce s-a format caramelul punem fructele peste si lasam pana scade sucul din ele.


3. intr-un castron se amesteca galbenusurile cu zaharul, apoi se pune uleiul, se mixeaza bine, dupa care punem apa fierbinte, faina, esenta, coaja rasa de portocala si praful de copt stins in otet.


4. aceasta compozitie o turnam in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si dam la cuptor pt cca 5- 10 min, dupa care se scoate si se pune deasupra compozitia de fructe caramelizate si bezeaua si dam la cuptor pt inca 12-15 min.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura delicioasa cu fructe caramelizate si bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

Dana Cristea - pusikmea 1

29.03.2010, 09:14

ms

Rocsi 1

29.03.2010, 10:56

cred ca e delicioasa

Dana Cristea - pusikmea 1

29.03.2010, 11:29

este

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pomana porcului
  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu gem de prune