Prajitura Deliciu

de angyb in Prajituri, 21 Sep 2012 | 56172 vizualizari

 

una dintre prajiturile care era pe lista de favorite si in sfarsit executata.
sursa http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-deliciu-28539.html

 

INGREDIENTE

  • 200 g crema de ciocolata (finetti sau nuttela)
  • 200 g nuca taita marunt
  • 150g biscuiti simpli
  • 1 cana de cafea indulcita
  • Blatul:
  • 5 albusuri
  • 1 varf de sare
  • 120g zahar
  • 3 linguri nuca macinata
  • 2 linguri faina alba
  • Crema:
  • 5 galbenusuri
  • 6 linguri de zahar
  • 5 linguri de lapte
  • 2 linguri de faina
  • 500 ml frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Deliciu:

Blat:


Tapetam o tava cu hartie de copt si intindem nuca taiata. Albusurile le batem spuma cu un varf de sare adaugam treptat zaharul si mixam pana devine o spuma densa. Adaugam nucile macinate si faina alba si amestecam de sus in jos . Turnam compozitia peste nuci si coacem blatul la 180 de grade timp de 25-30 de minute ,pana cand trece testul cu scobitoarea. Scoatem blatul din tava (nucile sa ramana deasupra) si ungem cu crema de ciocolata.


Crema:


Amestecam galbenusurile, zaharul, laptele si faina alba si punem crema la fiert pe baie de abur pana cand se ingroasa si apoi o lasam la racit. Batem frisca apoi adaugam treptat crema de oua si mai mixam putin pana cand devine o crema spumoasa.


Peste blat intindem jumatate din crema ,se intind biscuiti inmuiati in cafea apoi intindem deasupra restul de crema.


Daca doriti decorati cu un ciocolata sau bombonele de ciocolata.


Daca rezistati nu o taiati pana a doua zi.


 

TIPS-URI

1

Ca sa fie mai usor sa intindeti crema de ciocolata tineti borcanul cateva minute in apa fierbinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Deliciu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 10 %
499.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (46)

Andreea Caroline 1

02.03.2013, 22:46

eu acum o vad...acum va trece si pe lista mea de ''must made''

angyb 1

03.03.2013, 09:39

Andreea da sti ca ii foarte buna

JulyCris 1

14.01.2014, 00:21

Este chiar un deliciu!!! Excelenta!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Sapca cazacului"