Prajitura Deliciu cu visine si bezea

de leoflori in Prajituri, 9 Iul 2009 | 8012 vizualizari

 

Reteta pt. regimul Montignac dar bineinteles poate fi usor transformata in reteta obisnuita.

 

INGREDIENTE

       Blat:
  • 3 galbenusuri
  • 2 Linguri fructoza
  • 250 gr. faina soia
  • 60 gr. unt
  • 1 pliculet praf de copt
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 200 ml. "lapte" = smantana dulce amestecata cu apa
         Bezea :
  • 3 albusuri
  • 3 Linguri fructoza
  • 250 gr. visine fara samburi si foarte bine stoarse
  • Tava de 17 x 25 cm bine unsa cu unt sau cu hartie de copt.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Deliciu cu visine si bezea:

Galbenusurile se freaca cu fructoza si untul. Se adauga alternativ faina(amestecata cu praful de copt) si "laptele". Iese o compozitie mai groasa. Se pune in tava, se niveleaza si se coace la foc mediu 25 de minute. Se scoate din cuptor si se adauga bezeaua.
Bezeaua: albusurile se bat batz, se aduga treptat si fructoza si iar se bate bine. Se aduga visinele bine stoarse, taiate in jumatati si se amesteca usor cu lingura.
Se rastoarna peste blat, se intinde si se mai coace cca 15 minute.
Se stinge focul si se lasa prajitura in cuptor pana se raceste, nu se scoate ca sa nu se lasa bezeaua.
Eu am pus si niste ciocolata cu 85 % cacao data pe razatoare

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Deliciu cu visine si bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

leoflori 1

12.07.2009, 11:48

dany, iti transmite salutari nea Monti! asa regim tot sa tii!

Raluka 1

07.06.2010, 23:09

Arata excelent prajitura asta. Vreau si eu sa o incerc dar am cateva intrebari Am inteles ca zaharul poate inlocui fructoza, se poate inlocui si faina de soia cu faina obisnuita si daca da, ma intereseaza si la zahar si la faina, daca isi pastreaza cantitatile sau daca acestea se schimba inlocuind materia prima. Si ma mai intereseaza si temperatura la care se coace Am si eu o prblema cu temperatura (pt cuptor electric)

Rahela Velicu 1

04.06.2021, 22:37

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Negresa