Prajitura desteapta

de Nadyne in Dulciuri, 19 Dec 2016 | 1312 vizualizari

 

  Un desert foarte simplu, care poate fi preparat si de un incepator in ale prajituritului....Copiii, in mod special, vor fi incantati de el.
     Este "desteapta", "inteligenta" deoarece in timpul coptului, se aleg trei straturi separate...

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 250 g zahar
  • 250 g faina
  • 1 l lapte
  • 1 pachet unt
  • esenta vanilie
  • coaja de lamaie rasa
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura desteapta:

Pentru inceput, topim untul si-l lasam la racit.


Separam ouale. Galbenusurile se mixeaza cateva minute cu zaharul, pana cand obtinem o compozitie cremoasa, deschisa la culoare.


Adaugam untul topit si racit, omogenizam. Urmeaza laptele, treptat, coaja de lamaie si esenta de vanilie.


Albusurile se bat spuma tare si se adauga lingura cu lingura in compozitia de galbenusuri. Amestecam usor, cu miscari largi, circulare. Adaugam si faina, in ploaie, treptat si o incorporam.


Aluatul il turnam intr-o tava inalta, tapetata cu hartie de copt, pe care o introducem in cuptor, preincalzit la 150-160 grade C, unde va sta o ora sau pana cand se rumeneste frumos (aceasta prajitura se coace la foc mic).


Prajitura se lasa sa se raceasca in cuptor, apoi o transferam in frigider pentru minim 3-4 ore. De dorit ar fi sa o lasati peste noapte.


Se pudreaza cu zahar pudra si se portioneaza cu un cutit foarte bine ascutit.


Sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura desteapta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Rocsi 1

19.12.2016, 19:16

Super buna si se face si repede!

noiinbucatarie 1

20.12.2016, 08:05

simona72 1

20.12.2016, 09:18

O prajitura foarte buna si tare bine ti-a iesit!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu gutui
  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

RETETA RECOMANDATA
Bulgari de zapada