Prajitura desteapta

de Nadyne in Dulciuri, 19 Dec 2016 | 1895 vizualizari

 

  Un desert foarte simplu, care poate fi preparat si de un incepator in ale prajituritului....Copiii, in mod special, vor fi incantati de el.
     Este "desteapta", "inteligenta" deoarece in timpul coptului, se aleg trei straturi separate...

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 250 g zahar
  • 250 g faina
  • 1 l lapte
  • 1 pachet unt
  • esenta vanilie
  • coaja de lamaie rasa
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura desteapta:

Pentru inceput, topim untul si-l lasam la racit.


Separam ouale. Galbenusurile se mixeaza cateva minute cu zaharul, pana cand obtinem o compozitie cremoasa, deschisa la culoare.


Adaugam untul topit si racit, omogenizam. Urmeaza laptele, treptat, coaja de lamaie si esenta de vanilie.


Albusurile se bat spuma tare si se adauga lingura cu lingura in compozitia de galbenusuri. Amestecam usor, cu miscari largi, circulare. Adaugam si faina, in ploaie, treptat si o incorporam.


Aluatul il turnam intr-o tava inalta, tapetata cu hartie de copt, pe care o introducem in cuptor, preincalzit la 150-160 grade C, unde va sta o ora sau pana cand se rumeneste frumos (aceasta prajitura se coace la foc mic).


Prajitura se lasa sa se raceasca in cuptor, apoi o transferam in frigider pentru minim 3-4 ore. De dorit ar fi sa o lasati peste noapte.


Se pudreaza cu zahar pudra si se portioneaza cu un cutit foarte bine ascutit.


Sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura desteapta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Rocsi 1

19.12.2016, 19:16

Super buna si se face si repede!

Rahela Velicu 1

20.12.2016, 08:05

simona72 1

20.12.2016, 09:18

O prajitura foarte buna si tare bine ti-a iesit!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

 merisor

9810 puncte

RODIMUR

8220 puncte

Rocsi

5000 puncte

mirela0911

4940 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Beef Wellington
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bulete de cascaval cu cartofi

de Rocsi 9

la 11:52

Focaccia cu carnat si rozmarin

ieri la 23:56

Mancare de fasole cu afumatura, la slow cooker Crock-Pot

de Ancutsa 5

ieri la 20:20

Bostan copt cu paprika afumata si curcuma

de buggy 1

ieri la 19:14

RETETA RECOMANDATA
Prajitura desteapta