Prăjitură deșteaptă cu ciocolată

de Rita Ilies in Prajituri, 26 Mar 2015 | 16386 vizualizari

 

Câte șanse ai să obții o prăjitură aspectuoasă, cremoasă, ciocolătoasă și mai ales delicioasă fără să pregătești prima dată foi sau blaturi, apoi creme, glazuri și-așa mai departe? :)

Am pregătit de multe ori această prăjitură însă în varianta simplă sau cea cu aromă răcoritoare de citrice. E tare gustoasă, nouă ne place mult și chiar dacă durează vreo oră până se coace, rămâne una din prăjiturile noastre preferate.
Azi v-am adus varianta cu ciocolată și migdale. Este un deliciu garantat!

 

INGREDIENTE

  • 100 g cacao
  • 150 g făină
  • 200 g unt topit
  • 200 g ciocolată neagră sau cu lapte
  • 250 g zahăr pudră
  • 1 litru de lapte călduț
  • 9 ouă
  • esență de rom
  • fulgi de migdale pentru decor
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură deșteaptă cu ciocolată:

Pentru început am separat ouăle. Gălbenușurile le-am pus într-un castron mai încăpător deoarece acolo vom încorpora la final toate ingredientele.

Am mixat gălbenușurile cu zahărul până când acestea s-au albit. Am adăugat ciocolata pe care am topit-o pe bain marie, cacaoa, apoi untul. 

Am mixat bine compoziția apoi am adăugat alternativ făina și laptele încorporându-le la viteză mică. La final am pus și esența de rom.

Albușurile le-am mixat până când am obținut o spumă tare aceasta încorporând-o ușor, cu ajutorul unui tel, în compoziția cu ciocolată. 

Am pus maglavaisul într-o tavă ( 25x35 cm ) tapetată cu hârtie pergament și am copt prăjitura la 150 de grade timp de o oră, în cuptorul preîncălzit.

Ideal ar fi să o lăsați să se răcească apoi s-o țineți la frigider pentru câteva ore. Eu am făcut-o seara și am lăsat-o la rece peste noapte.

Am tăiat-o cu un cuțit cu lama lată și am presărat peste ea fulgi de migdale mărunțiți.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură deșteaptă cu ciocolată" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (35)

botcrina 1

28.03.2015, 09:09

Sim0na 1

08.04.2015, 13:36

o am si eu pe lista de ceva timp! foarte frumoasa ti-a iesit!

Rita Ilies 1

08.04.2015, 14:22

Merci fain!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Nobela-Blondela