Prajitura desteapta cu ciocolata

de nadina73 in Dulciuri, 28 Mai 2010 | 8337 vizualizari

 

fara cuvinte,,,,,,,,,,,am facut una, pana sa ma invart bine era aproape gata asa ca am mai facut una..............deci 2 azi

 

INGREDIENTE

  • 8 oua mari
  • 250 g zahar
  • 200 unt
  • 250 faina
  • 1 litru lapte
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 4 vanilii
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura desteapta cu ciocolata:

Laptele,zaharul,ciocolata si untul se pun pe soba pana se dizova bine toate,apoi se lasa la racit putin

Galbenusurile se amesteca cu vaniliile  ,iar dupa ce laptele cu ciocolata s-a racit putin se amesteca cu galbenusurile iar apoi treptat se pune faina cernuta,iar la final albusurile batute spuma.

Se unge o tava cu ulei sau unt apoi se pune compozitia si se pune la cuptor pentru 60-70 minute la 160 grade

Dupa ce s-a copt se lasa putin in tava sa se raceasca apoi se scoate si se pudreaza cu zahar pudra,se decoreaza cu cirese( in cazul meu)

Sincer din 2 tavi facute azi mai am cred ca un sfert dintr-o tava............s-a topit rapid si asta ma bucura

In prima tura am facut in tava mica si cantitatile au fost mai mici adica trei sferturi din cantitati ,iar la tava mare cantitatile mentionate

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura desteapta cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (54)

Ramonaky 1

31.05.2010, 17:42

cam tarziu vin,a mai rams vreo bucatica si pt mine? foarte buna prajiturica,felicitari imi plac tare mult formele tale pt zahar pudra 5 furculite bine meritate

mariac 1

31.05.2010, 22:36

Bya Ralu 1

20.12.2012, 23:36

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Amandina