Prajitura desteapta cu ciocolata

de oanapl in Prajituri, 1 Feb 2017 | 1077 vizualizari

 

Va recomand sa incercati o prajitura rapida si delicioasa. Varianta cu cacao e preferata noastra, dar am incercat-o si pe cea cu vanilie.

 

INGREDIENTE

  • 280 g zahar pudra
  • 250 g unt
  • 140 g faina
  • 80 g cacao
  • 1 l lapte
  • 8 oua
  • 1 lingura apa
  • un praf de sare
  • esenta de rom
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura desteapta cu ciocolata:

Topesti untul in cuptorul cu microunde, iar faina o amesteci cu cacaua pudra.

Separi albusurile de galbenusuri, apoi freci galbenusurile spuma cu zaharul si apa pana se albesc. Adaugi untul topit si mixezi pana cand amestecul este omogen. Are consistenta unei creme. Incepi sa adaugi treptat, cu lingura, ingredientele uscate cernute (faina, cacao) si alternezi cu laptele pana cand acestea sunt incorporate perfect. Adaugi esenta de rom si omogenizezi.

Separat bati albusurile spuma tare cu un praf de sare. Albusurile spuma le adaugi peste compozitia cu galbenusuri si amesteci usor cu un tel.

Tapetezi o tava de dimensiuni 25x35 cm cu hartie de copt si torni compozitia. Introduci tava in cuptorul preincalzit la 160°C pentru o ora, pana cand incercata cu o scobitoare, aceasta iese curata. Dupa ce s-a racit, o dai la rece pentru cel putin 2-3 ore, dupa care poti taia si servi. Inainte de servire, presari zahar pudra, daca doresti.

 

TIPS-URI

1

Lasi prajitura sa se raceasca complet inainte de a o taie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura desteapta cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

oanapl 1

02.02.2017, 12:18

Asa e Bunica! Si noua ne place sa o consumam vara, rece de la frigider!

Gherca Daniela 1

02.02.2017, 17:07

tare buna!

miki_a 1

04.02.2017, 22:02

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu portocale